Zet uw ervaring om in een diploma, zodat u ook in de toekomst de beste zorg kunt verlenen

Zet uw ervaring om in een diploma, zodat u ook in de toekomst de beste zorg kunt verlenen

Zonder betrokken en vakbekwaam personeel is het niet mogelijk zorg van goede kwaliteit te bieden. Medewerkers binnen dit vakgebied zijn vaak zeer betrokken bij de dagelijkse zorg voor cliënten, maar niet in alle gevallen gekwalificeerd om alle benodigde taken uit te voeren. In de loop van de jaren heeft u bovendien in uw werk veel kennis en vaardigheden opgedaan, die helaas geen diploma op een hoger niveau opleveren. Al die ervaring kunt u inzetten bij het behalen van een actueel diploma, zodat u nu en in de toekomst uw taken kunt blijven uitvoeren en daarmee een nog grotere bijdrage kunt leveren aan het welzijn van uw cliënten.

Zet uw ervaring voordelig om in een diploma

Werkt u al langere tijd in de zorg? Grote kans dat u voor veel handelingen en competenties wel bekwaam bent, maar niet bevoegd. EVC kan dan uitkomst bieden. In de meeste gevallen biedt een EVC-procedure de snelste route om alsnog het vereiste diploma te halen. Voor verpleegkundigen, verzorgenden, doktersassistenten en overige zorgmedewerkers biedt dit interessante mogelijkheden!

Wat is EVC en voor wie?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat u in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat u heeft geleerd op school, op het werk of privé. Met behulp van een EVC-procedure worden al die kennis en kunde gecertificeerd. Wij helpen u relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Hiermee toont u op een objectieve manier uw kennis en kunde aan. Dit kan in sommige gevallen rechtstreeks tot certificering leiden, maar het kan juist ook inzichtelijk maken welke kennis en kunde nog ontbreken. 

Praktische en voordelige totaaloplossing

EVC Centrum Nederland werkt op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening nauw samen met NCOI Opleidingen en Scheidegger Opleidingen. Met uw Ervaringscertificaat van EVC Centrum Nederland kunt u bij deze opleiders een opleidingsplan aanvragen. Daarin ziet u welke vrijstellingen u krijgt, welke onderdelen van de (deeltijd)opleiding u nog moet volgen en wat de uiteindelijke kosten daarvan zijn. De onderdelen die u vrijgesteld krijgt, hoeft u niet te volgen. Dit scheelt u veel tijd en bespaart u veel kosten!

Voordelen

  • Het Ervaringscertificaat maakt direct inzichtelijk over welke kennis en kunde u beschikt.
  • Vrijstellingen in een opleiding van onze businesspartners: alleen de vakken volgen die u nog mist.
  • U behaalt snel uw diploma.
  • Lagere opleidingskosten en aantrekkelijke fiscale voordelen.
  • Minder sociale impact: meer tijd over voor gezin, hobby's, mantelzorg en sociale contacten.

Voor welke opleidingen kunt u een EVC-procedure volgen?

Persoonlijk advies

Wilt u weten of een EVC-procedure voor u zinvol is? Vul dan op onze website gratis en vrijblijvend de Quickscan in. Wij nemen vervolgens contact met u op voor een adviesgesprek over de best passende opleidingsstandaard voor een EVC-procedure. 

Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via 035 - 7 506 195 of info@evc-centrum-nederland.nl

Workshop voor opleidingsadviseurs en praktijkopleiders

Bent u opleidingsverantwoordelijke binnen uw organisatie? Dan zijn onze EVC-procedures voor u bijzonder interessant. Uw personeel is sneller gekwalificeerd, verlet wordt tot een minimum beperkt en de opleidingskosten zijn een stuk lager. Wij organiseren meerdere malen per jaar workshops, speciaal bedoeld voor HR-professionals en verantwoordelijken voor het opleidings- en loopbaanbeleid binnen organisaties. Tijdens deze workshops kunt u op een interactieve manier kennismaken met onze EVC-procedures, verschillende Assessments en andere analyse- en meetinstrumenten. U ontdekt voor welke doeleinden u deze kunt inzetten en hoe u dit kunt integreren binnen het organisatiebeleid. Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze workshops. Lees hier meer over onze HR workshop.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht