Voldoen aan de VTH Kwaliteitscriteria 2.1?

Voldoen aan de VTH Kwaliteitscriteria 2.1?

EVC Centrum Nederland is officieel erkend de vereiste capaciteiten te meten

Gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en veiligheidsregio's moeten kunnen garanderen dat ze de VTH-taken - vergunningsverlening, toezicht en handhaving - laten uitvoeren door gekwalificeerde medewerkers. EVC Centrum Nederland is officieel erkend door het Nationaal Kenniscentrum EVC om dat te toetsen. Maar we doen meer dan alleen toetsen. Als extra service meten wij de kennis, ontwikkeling, drijfveren en competenties van de betrokken medewerkers. Bovendien ontvangen ze na afloop niet alleen een officieel Ervaringscertificaat, maar ook het landelijk gewaardeerde branchecertificaat VTH Kwaliteitscriteria 2.1 van Nationaal Kenniscentrum EVC.

Meting in een EVC-procedure

EVC Centrum Nederland meet de capaciteiten van de overheidsmedewerkers tijdens een EVC-procedure, waarbij EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. De deelnemers voegen al hun praktijkvoorbeelden en bewijsstukken samen in een portfolio om zo hun kennis en kunde van de afgelopen jaren aan te tonen. Denk daarbij aan taakbeschrijvingen, beoordelingsverslagen en praktijkstukken. Ook wordt vastgelegd welke opleidingen en trainingen zijn gevolgd.

Extra service: assessments

Het blijft niet alleen bij deze procedure. EVC Centrum Nederland biedt als extra service een speciaal assessmentpakket. Dat doen we omdat we een zo scherp, objectief en betrouwbaar mogelijk beeld van de deelnemers willen krijgen. We meten hun intelligentie en specifieke competenties en bepalen het niveau waarop ze hun competenties beheersen. Na afloop ontvangen de deelnemers ook nog een landelijk gedragen vakbekwaamheidsbewijs van het Nationaal Kenniscentrum EVC: het branchecertificaat VTH Kwaliteitscentra 2.1.

Officieel Ervaringscertificaat

De resultaten van de metingen en toetsen leggen we vast in een officieel Ervaringscertificaat. Mist de deelnemer kennis, dan komt er een opleidings- en ontwikkeladvies bij te staan.

Vragen?

Vragen? Vul het formulier op onze website in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op. Of mail ons: info@evc-centrum-nederland.nl.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht