Select: het selectieassessment

Het selectieassessment is een Assessment gericht op functiegeschiktheid. Voorafgaand aan het Assessment selecteert u een aantal competenties die aansluiten op het profiel van de betreffende functie. 

Het Select Assessment bestaat uit: 

  • VIT (Volledige Intelligentie Test): dit onderdeel meet het algemene werk- en denkniveau en is daarmee een goede voorspeller van werksucces. Er is hierbij keuze uit een test op MBO-, HBO- of WO-niveau waarbij de uitkomst wordt vergeleken met de normgroep. 
  • CAS (Competentie Assessment Systeem): in dit onderdeel moeten persoonlijkheidsvragen beantwoord worden. Dit geeft snel en objectief inzicht in uw competenties. 
  • Carrière drives: Hierbij worden de persoonlijke drijfveren en voorkeursrollen in kaart gebracht, waardoor optimale prestaties mogelijk zijn.

"De sollicitatiebrief van Marloes sprak ons meteen aan en ook tijdens het kennismakingsgesprek klikte het meteen. Wel waren er wat twijfels vanwege haar gebrek aan relevante werkervaring. 
Uit het Assessment bleek dat zij wel degelijk over de capaciteiten beschikte om de betreffende functie te kunnen vervullen. Inmiddels is gebleken dat dit ook zo is: Marloes zit prima op haar plek."

 

Inschrijven