Loopbaantraject Loopbaantraject

Loopbaantraject

Loopbaantraject

Loopbaantraject - hoe je je mogelijkheden benut

Je wilt je loopbaan een nieuwe wending geven. Of je hebt het gevoel dat je talenten onvoldoende tot hun recht komen. Je bent werkgever en vraagt jezelf af of je medewerkers op de juiste plek zitten. Wat dan? Dan kan EVC Centrum Nederland je uitstekend van dienst zijn met een loopbaantraject.  We bieden diverse assessments en opdrachten. Daarmee komt duidelijkheid over persoonlijkheidskenmerken, kernkwaliteiten, capaciteiten, voorkeuren, talenten en interesses. Met dit inzicht als basis wordt het een stuk makkelijker de juiste richting te bepalen.

Loopbaanassessment  - het totale plaatje in beeld

Voordat je bij ons een traject ingaat, maak je kennis met je loopbaancoach. Je ontvangt daarna binnen 24 uur een uitnodiging om een digitaal assessment te maken en dan kun je aan de slag. Aan de hand van vragen die je beantwoordt onderzoeken we onder meer je persoonlijkheidskenmerken, kernkwaliteiten, voorkeuren en interesses. Ook meten wij je capaciteiten en talenten. Want die bepalen voor een groot deel hoe je functioneert. Zo kunnen we snel en accuraat een profielschets maken. De totale doorlooptijd is maximaal 10 weken.

Coaching en gesprekken - weet wie je bent en waar je staat

Je loopbaanvraag en de resultaten van de digitale vragenlijsten vormen de basis van het loopbaantraject. Door deze resultaten, twee coachingsgesprekken en verschillende opdrachten krijg je meer inzicht in wie je bent en waar je nu staat. Waar nodig zetten we aanvullende loopbaaninstrumenten in. Zo (her)ontdek je wat je drijft, wat echt bij je past, en hoe je je talenten optimaal kunt benutten. Waar word je blij van? Is een loopbaanswitch wenselijk? Weet je dat, dan kun je gaan voor de baan die beter bij je past. Je werkt dan met meer plezier en voldoening en functioneert beter. Dat is voor jezelf prettig, en voor je organisatie.

Voordelen

Wij zetten de voordelen van een loopbaantraject graag nog even onder elkaar:

Voor de organisatie

 • De 'juiste mensen' op de 'juiste plaats' krijgen en houden
 • Gemotiveerdere werknemers
 • Hogere productiviteit
 • Minder ziekteverzuim
 • Goed werkgeverschap

Voor jou als individu

 • Inzicht krijgen in werkelijke drijfveren
 • Reflectie op nieuwe loopbaanmogelijkheden
 • Eigen talenten leren afstemmen op vraag in de arbeidsmarkt
 • Inzetbaarheid vergroten
 • Bewust worden van blinde vlekken
 • Meer plezier en voldoening halen uit je werk

Kosten

Onze prijzen beginnen bij € 1750,- (exclusief 21% btw). Hiervoor krijg je een intakegesprek, een loopbaanassessment en twee loopbaanadviesgesprekken. Afhankelijk van de individuele wensen en behoeften is een maatwerktraject mogelijk.

NOLOC

EVC Centrum Nederland werkt met erkende NOLOC-loopbaanprofessionals. NOLOC zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van haar leden en de profilering van het vak.