Kosten EVC-procedure

Wat kost een EVC-procedure?

Overweeg je om bij ons een EVC-procedure te doorlopen? Dan wil je natuurlijk  weten hoeveel dat kost. Voor een EVC-procedure - betaal je € 1.350,- (ex 21% btw). Dat is een complete procedure inclusief officieel Ervaringscertificaat en een opleidingsadvies. Zoek op onze website de procedure op die je wilt volgen en je vindt de kosten terug. Je ziet ook hoe die zijn opgebouwd.

Na de procedure doorstuderen? Dan profiteer je van extra voordeel door de vrijstellingen die je ontvangt. En het scheelt natuurlijk tijd, want je slaat onderdelen in het vervolgtraject over.

Belastingvoordeel voor particulieren

Als individu kun je de kosten van een EVC-procedure aftrekken van de inkomstenbelasting. Kijk voor de actuele regelingen op www.belastingdienst.nl.

Subsidie voor organisatie

Wil je als organisatie een EVC-procedure voor je medewerkers opstarten? Dan kun je in aanmerking komen voor subsidies vanuit ontwikkel- opleidingsfondsen en brancheverenigingen. Het recht op EVC is vastgelegd in diverse cao's. Ontwikkel en opleidingsfondsen van verscheidene branches stimuleren het opleiden van je medewerkers door in een aantal gevallen de kosten van een EVC-procedure geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Bij uitstroom bestaat ook de mogelijkheid dat UWV de kosten (deels) vergoedt. 

Een positief effect voor de organisatie

Diverse organisatie zijn al met ons in zee gegaan en hebben daar de vruchten van geplukt. Hun voorbeeld wordt steeds vaker gevolgd. Begrijpelijk. Het getuigt immers van goed werkgeverschap om je te richten op de ontwikkeling van je medewerkers. En ze betalen dat terug. Want ze raken meer gemotiveerd en zullen eerder bereid zijn een stapje harder voor je te lopen. En daar profiteert je organisatie dan weer van.

EVC Centrum Nederland is uitstekend uitgerust om binnen verschillende branches incompany- of maatwerkprojecten uit te voeren. Of het nu gaat om een assessment, een EVC-procedure, een Ervaringsprofiel of een loopbaantraject. Ook voor het oplossen van complexere vraagstukken kun je onze hulp inschakelen. Wij denken met je mee hoe je bijvoorbeeld een reorganisatie of outplacement in goede banen leidt, de talent van je medewerkers naar boven haalt en hoe je medewerkers versneld aan een vereist diploma kunt helpen.

Voordat wij een incompanytraject starten, bepalen wij samen nauwkeurig de doelstellingen voor je organisatie. Ook denken we graag met je mee over de vorm. Wil je een groepsgewijze aanpak? Past een individuele aanpak beter bij je medewerkers? Met de juiste afstemming weet je zeker dat je medewerkers het meest efficiënte en best passende traject ingaan.

Maatwerk- en incompany

We kunnen op verschillende manieren de capaciteiten en het potentieel van je medewerkers en organisatie in beeld brengen. Wij bieden maatwerk. Voordeel van een maatwerktraject is dat we op door jou gewenste tijd en locatie aan het werk gaan. Dat kan individueel, met een groep of met een hele afdeling. Je medewerkers gaan daardoor binnen hun vertrouwde omgeving aan de slag en hebben geen extra reistijd. Prettig toch? Steeds meer organisaties kiezen ervoor om al hun EVC-procedures, assessments, loopbaantrajecten en Ervaringsprofielen door EVC Centrum Nederland te laten afnemen.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van incompanytrajecten die we binnen organisaties hebben uitgevoerd:

Philip Morris - ervaring certificeren voor nieuwe werkgevers 

De fabriek van Philip Morris in Nederland ging sluiten. Een grote groep medewerkers verloor zijn baan. Velen van hen hadden relatief lange dienstverbanden en daardoor jarenlange werkervaring, maar helaas geen relevante diploma's. Philip Morris heeft EVC Centrum Nederland gevraagd om de ervaring van deze medewerkers te certificeren. Aan deze vraag hebben we voldaan. Door het verkrijgen van een Ervaringscertificaat konden medewerkers bij een sollicitatie naar een nieuwe baan perfect aantonen wat zij waard zijn.

ING - personeel kostenbesparend verder opleiden

Voordat medewerkers een kostbare opleiding op MBO- of HBO-niveau konden volgen, wilde ING graag hun ervaring en motivatie toetsen. Daarom schakelde ING EVC Centrum Nederland in. Dankzij de EVC-procedure werd duidelijk dat de opleidingsduur van sommige medewerkers op grond van hun ervaring kon worden verkort. Daardoor kon ING aanzienlijke kosten besparen. Maar dat niet alleen. Tegelijkertijd kreeg de organisatie inzicht in welke medewerkers daadwerkelijk gemotiveerd waren zich te committeren aan het volgen van een kostbare opleiding.

Rabobank/ABN AMRO - financieel adviseurs Wft-proof maken

Via een EVC-procedure speciaal gericht op de nieuwe Wft-eisen, heeft EVC Centrum Nederland financieel adviseurs van de Rabobank en ABN AMRO Wft-proof gemaakt. Het betrof vakbekwame adviseurs die enkel in het bezit waren van een Wft-bedrijfsvoering of die PE-punten hadden gemist. Na het volgen van de Wft EVC-procedure kregen de adviseurs (bij voldoende aantoonbare ervaring) een Wft-diploma.

GGZ-instellingen - met vrijstellingen een HBO GGZ Agoog diploma halen

EVC Centrum Nederland verzorgt veel EVC-procedures voor medewerkers die werkzaam zijn binnen de GGZ. Daarbij richten wij ons op uiteenlopende thema's, zoals mobiliteit en het vergroten van de inzetbaarheid. In samenwerking met NCOI Opleidingen, Scheidegger Opleidingen of NTI kunnen ervaren medewerkers zonder diploma efficiënt een volledig erkend MBO- of HBO-diploma behalen. Doordat de verworven competenties in een Ervaringscertificaat worden erkend, kunnen deze medewerkers vrijgesteld worden van de modules die ze al beheersen en hierdoor versneld een diploma behalen.

Brochure

Nu aanvragen

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact