Kies je volgende stap met het Ervaringsprofiel

Kies je volgende stap met het Ervaringsprofiel

We besteden een groot deel van ons leven aan werk. Vaak zonder er echt bij stil te staan of wat we doen (nog) wel bij ons past. En ook buiten werktijd zijn we nog druk bezig. Juist daarom is het slim om eens na te denken over welke richting je op wilt – wat op dit moment je leeftijd of levensfase ook is. Wil jij weten welke baan nu echt bij je past? Of wil je je werkervaring in kaart brengen? Volg dan een EVP-procedure en laat een Ervaringsprofiel opstellen.
 
Een Ervaringsprofiel is het document dat je krijgt na het doorlopen van je EVP-procedure. Hierin staat de kennis en de ervaring beschreven die je zowel op je werk als in privé-situaties hebt opgedaan. Ook staat er een advies in voor de toekomst. Je kunt het gebruiken om je koers te bepalen, maar je kunt het ook gebruiken als bewijs bij sollicitaties.
 

Wat doe je in het EVP-traject?

In het EVP-traject maak je één of meerdere assessments. Hierin ontdek je wat je kernkwaliteiten zijn, wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Dit levert je inzichten op over jezelf. We kunnen de uitkomsten koppelen aan functies en vakgebieden. Je kiest samen met je loopbaancoach welke van de assessments het best past of passen bij wat jij wilt weten.
 
Daarnaast ga je in gesprek met een loopbaancoach. Hij of zij zoomt samen met jou in op de keuzes die je hebt gemaakt in je loopbaan, opleiding en privé-activiteiten. Waarom heb je voor bepaalde dingen gekozen? Ben je tevreden met je keuzes?
 
Ook bouw je een portfolio op met belangrijke documenten, zoals werkbeschrijvingen. Door deze verschillende dingen te doen, verzamel je veel informatie en leer je veel over jezelf. Je coach stelt vervolgens het Ervaringsprofiel op. Hierin wordt je ervaring beschreven, samen met je talenten en competenties en krijg je gericht loopbaanadvies.

"In het EVP-traject viel alles ineens op z'n plaats. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan over mezelf en hoe mijn talenten tot hun recht komen. Ik begrijp nu beter wat voor werkzaamheden bij me passen, en welke niet. Dat geeft duidelijkheid en rust."
 

Is het Ervaringsprofiel voor mij geschikt?

Het Ervaringsprofiel kan voor verschillende loopbaandoelen worden ingezet. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen redenen om te kiezen voor het Ervaringsprofiel. De meeste mensen zijn grofweg in twee groepen in te delen:

  1. Je wilt hulp bij het bepalen van je volgende stap. Het zou goed kunnen dat je je op dit moment al aan het heroriënteren bent: bijvoorbeeld vanwege outplacement, reorganisatie of gewoon omdat je wilt weten wat er nog meer is. Onze assessments en gesprekken met de coach helpen je dan op weg. Het Ervaringsprofiel geeft je een duidelijk inzicht in je talenten, kennis en ervaring, en wat voor jou de volgende stap kan zijn. Het is geen beoordeling, maar een document dat inzicht geeft in jouw carrière – heden, verleden en toekomst. Dit geeft je houvast bij het kiezen van een richting.

  2. Je wilt je werkervaring in kaart brengen. We zien dit vooral bij mensen die werk doen dat niet langs een specifieke opleidingsstandaard kan worden gelegd, bijvoorbeeld omdat het heel gevarieerd of juist heel specialistisch is. Je hebt voor jouw baan dan geen officiële meetlat. Met een Ervaringsprofiel kun je dan toch objectief aantonen wat je in huis hebt. Dit kun je gebruiken als bewijsdocument in je zoektocht naar een nieuwe baan, maar veel mensen gebruiken het ook gewoon als een meting gedurende hun loopbaan om zichzelf een spiegel voor te houden en bewust te worden van wat ze doen en hebben gedaan. 
     

Wat is het verschil tussen een EVP-procedure en een loopbaanadvies?

Een EVP-procedure is een vorm van loopbaanadvies. Een loopbaanadvies kan over van alles gaan, van werkdruk tot solliciteren tot het ontwikkelen van je talent. Een EVP-traject heeft een duidelijk doel: in kaart brengen wat je tot nu toe gedaan hebt, wat je kernkwaliteiten zijn en wat je in de toekomst zou kunnen doen. Natuurlijk houden we hierbij rekening met wat jouw vraag is en wat jij wilt weten. Iedereen EVP-traject is uniek en wordt op jou aangepast.
 

Wat is het verschil tussen een EVC- en een EVP-procedure?

Een EVP-procedure is een van de loopbaanoplossingen waar je voor kunt kiezen bij EVC Centrum Nederland. Het grote verschil met een EVC-procedure is dat je bij een EVP-procedure jouw kennis en werkervaring in zijn geheel bekijkt, in plaats van dat je alles langs één officiële opleidingsstandaard legt met het doel om een opleiding te doen.
 

Wanneer kies je voor EVC en wanneer voor EVP?
EVC: jouw kennis en ervaring hoort bij een specifiek beroep of diploma.
EVP: het is minder duidelijk waar je je kennis en ervaring bij hoort.
 
EVC: je wilt je laten (her)registreren of vrijstellingen behalen bij een opleiding.
EVP: je wilt weten wat je volgende stap kan zijn, of je ervaring in kaart brengen.
 
EVC: je wilt laten zien wat je kunt aan de hand van een officiële opleidingsstandaard.
EVP: je wilt alles laten zien wat je weet en kunt, en niet alleen wat bij een bepaalde opleiding behoort.
 
EVC: je weet in welk vakgebied je verder wilt.
EVP: je kunt een EVP-procedure doen als je al weet in welk vakgebied je verder wilt, maar het kan ook als je twijfelt.
 

Van EVP naar EVC

Je kunt het Ervaringsprofiel ook gebruiken als een opstapje naar een EVC-traject. Een EVC-traject doe je als je meteen weet wat je wilt. Maar misschien wil je gewoon graag een diploma, maar twijfel je wat voor soort diploma het beste bij je past, omdat je zoveel verschillende dingen hebt gedaan. Dan kun je eerst een EVP-procedure volgen om te ontdekken wat nu eigenlijk beter bij je past.
 

De meerwaarde van het Ervaringsprofiel

Kortom: het Ervaringsprofiel helpt je om je bewust te worden van wat je doet en wilt. Zo heb je een startpunt om mee aan de slag te gaan. Regie nemen over je eigen loopbaan wordt zo een stuk makkelijker.
 

Aan de slag met het Ervaringsprofiel

Wil jij weten of het Ervaringsprofiel bij je past? Doe dan gratis en vrijblijvend onze Quickscan, neem online contact met ons op of bel ons op 035 - 7506 195. Wij nemen graag uitgebreid met je door wat je mogelijkheden zijn en of een Ervaringsprofiel past bij jouw doelen. Of lees meer over het Ervaringsprofiel en schrijf je in!

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht