HR-manager, zo help je je medewerkers om in beweging te komen

Banen op de tocht? Breng je medewerkers in beweging

Mede door de voortschrijdende technologie raken banen op de tocht. Hoe blijven je medewerkers duurzaam inzetbaar? Hoe stimuleer je als HR-manager hun mobiliteit?

Als werkgever houd je je medewerkers het liefst binnenboord. Dat is nu en in de toekomst een stuk lastiger omdat computers taken uit handen nemen en banen ophouden te bestaan. Ook kun je te maken krijgen met een reorganisatie, bedrijfsovername of fusie. Maar er zijn ook kansen. Juist door de toenemende digitalisering ontstaan namelijk nieuwe banen. Denk daarbij aan functies als app-developer, softwaredesigner, IT-security-analist, blockchainspecialist en big data-engineer. Reden genoeg om je personeel te stimuleren het heft in eigen hand te nemen en in beweging te komen. Dat getuigt bovendien van goed werkgeverschap.

Mogelijkheden om door te groeien
Goed werkgeverschap is het ook om medewerkers de kans te geven op eigen initiatief van functie te wisselen. Bijvoorbeeld als ze het gevoel hebben niet (meer) op hun plek te zitten, als ze vinden dat hun talenten niet voldoende tot hun recht komen of als ze de ambitie hebben om door te groeien. Dat moet dan wel mogelijk zijn.

Spontane of gedwongen sollicitatie
Of het nu om een spontane of gedwongen sollicitatie gaat, voor de betrokken medewerkers is het op zijn minst handig om te weten waar ze staan. Welke kennis hebben ze in huis? Hoe ervaren zijn ze? Hoe vaardig? Vaak zijn ze meer waard dan ze denken. Ook zonder een vereist diploma.

De juiste vervolgstap
EVC Centrum Nederland meet wat je medewerkers waard zijn. Dat doen we professioneel, onafhankelijk en objectief. Daarvoor bieden we verschillende programma's: EVC (Erkenning van eerder Verworven Competenties), het Ervaringsprofiel, een loopbaantraject en diverse assessments. Stuk voor stuk zijn ze bedoeld om inzicht te verschaffen en de juiste vervolgstap aan te geven.

Bezoek een van onze HR-workshops
Wil je weten hoe we je kunnen helpen? Bezoek dan een van de gratis HR-workshops die wij speciaal voor HR-professionals verzorgen. Bekijk de data en meld je aan. Tijdens de workshop leggen we je uit wat wij in jouw situatie voor je organisatie en je medewerkers kunnen betekenen.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht