Logo links zonder tekst FC

Geef me de 5 post-HBO

Welkom bij EVC Centrum Nederland. Je wilt graag starten met de post-hbo-opleiding: Geef me de 5®. Echter ben je niet in het bezit van het juiste toelatingsdiploma, dat een vereiste is om in te mogen stromen. Het ontbreken van dit diploma wil niet zeggen dat je het programma niet succesvol zou kunnen afronden. Daarom heeft EVC Centrum Nederland in opdracht van Geef me de 5 een objectieve toelatingsmethode ontwikkeld om te kijken of het op basis van je verworven competenties wel mogelijk is om in te stromen. Wanneer je namelijk een relevante mbo-opleiding hebt met minimaal 3 jaar werkervaring of je hebt geen relevante opleiding maar wel 5 jaar werkervaring, dan ben je mogelijk toch toelaatbaar.
Middels de onderstaande toelatingsmethode kan je wellicht toch deelnemen. 
Geef me de 5                                                                             

Je gaat bij ons in een online portfolio een aantal casussen beschrijven, wat in totaal ongeveer 15 – 30 uur van je tijd in beslag neemt, vervolgens kom je eenmalig op assessment. De casussen die je beschrijft in de online portfolio en het assessment zorgen ervoor dat er een beeld ontstaat of het voor jou zinvol en realistisch is om te starten met de post- hbo-opleiding en deze succesvol af te ronden. Het advies vanuit EVC Centrum Nederland ontvang je thuis in een toelatingsrapport waarin wij een aanbeveling geven met betrekking tot je toelating. Wanneer EVC Centrum Nederland een positief advies afgeeft, dan ben je hiermee automatisch toelaatbaar voor de post- hbo-opleiding van Geef me de 5.

De start van de procedure

Het traject kost € 1050,- (ex btw). Wij laten je natuurlijk niet starten, wanneer wij op voorhand verwachten dat je niet toelaatbaar gaat zijn. Daarom vragen we je om-, je cv en je uitgebreide persoonlijke motivatiebrief voor deelname aan de opleiding te uploaden op de inschrijfpagina. Daarnaast vul je ook de overige verplichte velden in. Wanneer wij je gegevens hebben ontvangen doen wij op basis van je cv en je motivatiebrief een voorselectie. Wanneer blijkt dat het niet zinvol is om te starten met de toelatingsprocedure, ontvang je dit advies per e-mail en stopt het traject na de pre-screening. Wanneer je traject hier stopt, brengen wij geen kosten in rekening.

Het vullen van de EVC-tool

Bij een positief advies na de screening ga je automatisch verder met de volgende stap en heb je 4 weken de tijd om binnen onze EVC-tool een aantal casussen te beschrijven. Deze casussen dienen als input voor de volgende stap, het assessment. Wanneer je de, EVC-tool hebt afgerond, screenen wij je casussen. Mocht dit onvoldoende zijn voor de vervolgstap, het assessment, dan koppelen wij dit naar je terug en kan je het online portfolio nog aanvullen.

Het assessment

Wanneer je EVC-tool voldoende informatie bevat om deel te nemen aan het assessment nodigen wij je binnen 2 weken uit voor een assessment in Utrecht of via Skype. Tijdens het assessment gaat een ervaren assessor met je in gesprek om een helder beeld te krijgen van je verworven competenties en of deze op voldoende niveau zijn om de post- hbo-opleiding van Geef me de 5 met succes te doorlopen.

Het toelatingsadvies

Twee weken na je assessment ontvang je het persoonlijke, toelatingsadvies thuis. Hierin vind je de aanbeveling terug van de assessor en daarnaast wordt vermeld of je toelaatbaar bent of niet.
Ben je toelaatbaar, dan stuur je het toelatingsadvies naar Geef me de 5 en kan je instromen binnen de post- hbo-opleiding me de 5. Indien je toelaatbaar bent blijft je toelatingsadvies 2 jaar geldig.
Ben je niet toelaatbaar, dan vind je in je toelatingsadvies terug op basis waarvan de assessor dit heeft besloten. Hiermee kan je de komende periode aan de slag. Je kunt je kennis bijspijkeren in de praktijk en het een volgend jaar weer proberen. Een andere mogelijkheid is om via NCOI Opleidingsgroep de module(s) online te doorlopen die jij nog niet voldoende beheerst. Rond je deze online module(s) met succes af, dan ben je daarna toelaatbaar en kan je volgend jaar als nog instromen bij Geef me de 5.

Nu aanmelden

Aanmelden