Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn

EVC-traject Zorg en Welzijn

EVC-traject Zorg en Welzijn

In de zorg blijft de vraag naar gekwalificeerd personeel groeien. Heb jij ervaring in de zorg, welzijn of hulpverlening? Maar heb je geen landelijk erkend diploma? Met een EVC-procedure komt je MBO- of HBO-diploma snel binnen handbereik. Op deze pagina vind je alle verschillende EVC-trajecten voor zorg en welzijn.

Wanneer doe je een EVC-traject Zorg en Welzijn?

Vaak kiezen mensen uit passie voor werken in de zorg, welzijn of hulpverlening. Het is een praktijkgericht werkveld waarin je echt het verschil kunt maken. Medewerkers leren veel over hun vak door te dóen. Hun kennis en ervaring is ontzettend waardevol. Maar deze kennis en ervaring staat niet op papier, zoals bij een diploma.

Is dat bij jou het geval? En wil je je ervaring officieel laten erkennen? Bijvoorbeeld zodat je promotie kunt maken, of sterker staat als je solliciteert op een andere baan? In een EVC-traject voor zorg en welzijn verzamel je bewijzen van je competenties. De competenties die je erkend krijgt, staan beschreven in een Ervaringscertificaat. Hiermee vraag je vrijstellingen aan in je opleiding.

De EVC-trajecten sluiten allemaal aan bij een bepaalde opleiding. Zo zijn er verschillende EVC-trajecten voor verpleegkundigen, of EVC-trajecten voor verzorgende IG. Twijfel je welke procedure past bij jouw doelen? Dan helpen we je bij EVC Centrum Nederland graag verder. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies.

Vind jouw EVC-procedure voor zorg en welzijn

Op deze pagina vind je al onze EVC-procedures op het gebied van zorg en welzijn. Bijvoorbeeld Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie), MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 of MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Of een van onze vele andere EVC-trajecten. Bekijk snel het aanbod. Wat wil jij laten zien dat je kunt?