EVC-procedure voor onderwijs EVC-procedure voor onderwijs

EVC-traject Onderwijs

EVC-traject Onderwijs

Veel mensen werken onbevoegd in het onderwijs. Heb jij al veel ervaring, maar nog geen diploma? Volg dan een EVC-procedure. Hierin kun je je ervaring officieel laten erkennen. Zo hoef je geen hele opleiding te doen voor dingen die je al lang weet. Bekijk snel alle EVC-trajecten Onderwijs op deze pagina.

Wanneer doe je een EVC-procedure Onderwijs?

Goede mensen in het onderwijs zijn hard nodig. Zeker nu dit vakgebied zo vergrijst. Een groot deel van de mensen die nu in het onderwijs werken, doet dit onbevoegd. Zij hebben vaak voor dit vakgebied gekozen uit passie voor leren en ontwikkeling. Hierdoor hebben ze alles in de praktijk geleerd en zijn ze in de praktijk gegroeid. Dit maakt hen echte experts in het vakgebied. Alleen missen ze vaak een diploma om dit aan te tonen.

Ben jij zo iemand: veel ervaring, maar geen diploma? En wil jij die ervaring wel officieel laten erkennen om een stevigere positie in het onderwijs te krijgen? Volg dan een EVC-traject bij EVC Centrum Nederland. In dit traject verzamel je bewijzen van je kennis en ervaring op het gebied van onderwijs. Je portfoliobegeleider helpt je hierbij. Je competenties worden beschreven in een Ervaringscertificaat. Met dit officiële document laat je zien wat je kan en weet.

EVC-traject onderwijs kiezen

Je Ervaringscertificaat kun je ook gebruiken om vrijstellingen aan te vragen in je opleiding. Bijvoorbeeld in je opleiding tot MBO Onderwijsassistent niveau 4. Of MBO Praktijkopleider niveau 4. Zo kun je alsnog je diploma halen, zonder veel tijd kwijt te zijn aan leren wat je al weet. Bekijk snel de EVC-trajecten om meer te weten te komen over de specifieke trajecten.