Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Kinderopvang

In de kinderopvang is veel vraag naar gekwalificeerd personeel. Heb je veel ervaring in deze sector? Maar heb je nog geen diploma waarmee je bewijst wat je kunt? Met een EVC-procedure is je MBO- of HBO-diploma dichterbij dan je denkt. Bekijk op deze pagina de EVC-trajecten en kies het traject waarmee jij je doelen bereikt.

Wanneer doe je een EVC-traject Kinderopvang?

Als je werkt met kinderen, is geen dag hetzelfde. Je ziet ze zich ontwikkelen en speelt ook echt een rol in hun ontwikkeling. Dat maakt werken in de kinderopvang zo leuk en boeiend. Maar de regels rondom werken als (pedagogisch) medewerker in de kinderopvang zijn streng en worden ook steeds strenger. Je moet kunnen bewijzen wat je kunt. Dat is natuurlijk goed, maar het kan wel lastig zijn als je wel al veel ervaring hebt, maar geen diploma.

Loop jij hier ook tegenaan? En zoek je een manier om je ervaring officieel te erkennen? Bijvoorbeeld om een nieuwe functie te krijgen, of zelfs om je huidige werk te mogen blijven uitvoeren? In een EVC-procedure voor de kinderopvang laat je zien wat je kunt. Je verzamelt bewijzen van je kennis en ervaring. Je portfoliobegeleider helpt je hierbij.

EVC-traject Kinderopvang kiezen

Wij erkennen dit in een Ervaringscertificaat. Met dit certificaat kun je vrijstellingen in een opleiding aanvragen. Alle EVC-trajecten sluiten namelijk aan bij een bepaalde opleiding. We hebben bijvoorbeeld het EVC-traject MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Of het EVC-traject HBO Bachelor Management specialisatie kinderopvang. Handig, want als je deze vrijstellingen krijgt, hoef je niet meer te leren wat je al weet. Bekijk snel hieronder of jouw gewenste EVC-procedure erbij zit. En heb je nog vragen? Dan kun je ze altijd aan ons stellen. We helpen je graag verder!

Branchecertificaat Startbekwame pedagogisch medewerker
Heb jij al enige tijd werkervaring in de kinderopvang als pedagogisch medewerker? Maar mis je nog het bijbehorende MBO-diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de startbekwame pedagogisch medewerker.