Autotechnicus & APK-keurmeester Autotechnicus & APK-keurmeester

EVC-procedures Autotechnicus & APK-keurmeester

EVC-procedures Autotechnicus & APK-keurmeester

Als autotechnicus ken jij een auto van binnen én van buiten. Heb jij veel geleerd in de praktijk, maar mis je een diploma? En mag je daardoor bijvoorbeeld geen APK-keuringen doen? Met een EVC-traject is het diploma dichterbij dan je denkt. Hiermee kunnen ervaren autotechnici bewijzen wat ze kunnen.

Wanneer een EVC-traject volgen?

Werken in de garage is ideaal voor praktisch ingestelde mensen. Maar om je werk goed te doen, moet je ook de theorie erachter weten. Vaak leer je dat gewoon in de praktijk, door te dóen. Maar voor sommige taken heb je echt bepaalde papieren nodig. Bijvoorbeeld het branchecertificaat APK-keurmeester. Maar vaak heb je geen tijd of zin om een hele opleiding te volgen om een diploma te halen.

Dan is een EVC-procedure een uitkomst. In dit traject verzamel je bewijzen van je kennis en ervaring als autotechnicus. Hierbij word je geholpen door een portfoliobegeleider. Met deze bewijzen toon je aan wat je allemaal al kunt. Denk hierbij aan onderhoudsbeurten uitvoeren, diagnoses stellen en reparaties verrichten. Dit wordt beschreven in een Ervaringscertificaat (EVC). Met dit certificaat kun je vrijstellingen aanvragen in een opleiding.

Opleiding APK-keurmeester

Om een APK-keuring uit te mogen voeren, heb je het branchecertificaat APK-keurmeester nodig. Hierdoor lopen veel ervaren monteurs zonder diploma deze klus mis. Met de EVC-procedure Branchecertificaat APK-keurmeester toon je aan wat je kunt. Hierdoor kan je vrijstellingen aanvragen voor APK in je opleiding. Dat scheelt tijd én geld. En soms kun je zelfs direct examen voor APK-keurmeester doen.

Kies jouw EVC-procedure autotechniek of APK-keurmeester

Bij EVC Centrum Nederland vind je verschillende EVC-procedures in de autotechniek en voor APK-keurmeester. Twijfel je nog welke EVC-procedure het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op, wij geven je graag advies.

Bekijk alle EVC-procedures autotechniek of APK-keurmeester en kies het traject waarmee jij je doelen bereikt: