VTH Branchestandaarden VTH Branchestandaarden

VTH Branchestandaarden

Branchecertificaat VTH Kwaliteitscriteria 2.2

Je voert namens een gemeente, provincie, omgevingsdienst of veiligheidsregio taken uit op het gebied van vergunningsverlening, toezicht en handhaving en je moet kunnen aantonen dat je daarvoor bent gekwalificeerd. EVC Centrum Nederland is officieel erkend door het Nationaal Kenniscentrum EVC om dat te toetsen. Maar we doen meer dan alleen toetsen. Als extra service meten wij je kennis, ontwikkeling, drijfveren en competenties. Bovendien ontvang je na afloop niet alleen een officieel Ervaringscertificaat, maar ook het landelijk gewaardeerde branchecertificaat VTH Kwaliteitscriteria 2.2 van Nationaal Kenniscentrum EVC.

Officieel erkend

Er worden hoge eisen gesteld aan overheidsmedewerkers die zich met VTH-taken bezighouden. Zij moeten aan de VTH Kwaliteitscriteria 2.2 voldoen. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke kwaliteitscode van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat en het landelijk gewaardeerde branchecertificaat VTH Kwaliteitscriteria 2.2 van Nationaal Kenniscentrum EVC.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt 3 tot 6 maanden.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt jouw MBO 4- of HBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

Vervolgadvies

Aan de hand van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens krijg je een uitgebreid loopbaanadvies. Daarin staat beschreven op welke competenties je voldoende op niveau zit en welke competenties je nog beter zou kunnen ontwikkelen. Concreet zou jouw volgende stap het volgen van een opleiding, training of een coachingstraject kunnen zijn.  Ook kun je met het Ervaringscertificaat een Vakbekwaamheidsbewijs behalen: het branchecertificaat Kwaliteitscriteria 2.2.

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor jou als je bij een veiligheidsregio, omgevingsdienst, gemeente of provincie werkt en VTH-taken uitvoert. Je kennis, inzicht en ervaring wil je laten erkennen op het vereiste niveau.

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek voert met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bespreken wij over welke ervaring je beschikt en wat je van het traject verwacht.

Vanuit de landelijke norm brengen we jouw kennis en ervaring in beeld. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In deze tool beantwoord je op een gestructureerde manier vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die jouw ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door 2 EVC-beoordelaars (assessoren). In een assessment nemen we het complete portfolio zorgvuldig met je door. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.350,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

Het aanvragen van het Vakbekwaamheidsbewijs bij het Nationaal Kenniscentrum EVC (€ 150,-) is in bovenstaande prijs niet meegenomen.

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

VTH Branchestandaarden

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl