Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie) Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Niveau:
HBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Kosten
1675,-

Je biedt hulp en bescherming aan kinderen of jongeren tot 23 jaar en hun ouders. In veel gevallen heb je te maken met spijbelgedrag, onhandelbaar zijn en het afsluiten voor contacten met anderen. Je begeleidt en ondersteunt de kinderen, jongeren en hun ouders of pleegouders bij dit soort problemen. Je voert intakegesprekken, doet onderzoek en stelt samen met de jongere een stappenplan op. Tijdens de begeleiding gebruik je hulpverleningsmethoden die op de hulpvraag van de jongere en eventueel op die van de ouders zijn afgestemd. De behandeling is gericht op de jongere of op de jongere én de ouders. Je bent werkzaam in de sociale en maatschappelijke hulpverlening, ggz, gehandicaptenzorg of in de jeugdzorg. Heb je door je ervaring wel een functie op HBO-niveau, maar niet het bijpassende HBO-diploma? Kies er dan voor je competenties te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt hiervoor de EVC-procedure op de beroepsstandaard Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional. Neem deel aan dit unieke programma voor de Erkenning van Eerder Verworven Competenties (EVC). Laat zien wat je kunt en zet je kennis en ervaring om in een erkend Ervaringscertificaat. Daarmee toon je je HBO-niveau aan. Verzilver het certificaat in een vakbekwaamheidsbewijs en laat je als jeugd- en gezinsprofessional (her)registreren bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan jeugden gezinsprofessionals en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Geen diploma, maar wel de vereiste kennis in huis? Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennisdie je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke kwaliteitscode van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee je bij het aantonen van minimaal 80% van de deskundigheidsgebieden van de beroepsstandaard recht hebt op een vakbekwaamheidsbewijs van het Nationaal Kenniscentrum EVC. Hiermee kun je je registreren in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Deze EVC-procedure is speciaal ontwikkeld voor professionals die (willen) werken in de jeugdhulp en jeugdbescherming (ggz, sociaal werk, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg) die:

  • Al minstens 1 jaar werken op een HBO-functie
  • Verantwoordelijk zijn voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd.
  • Én die niet voldoen aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ. Bijvoorbeeld omdat zij een MBO-diploma hebben of hun HBO- of WO-opleiding niet afgerond hebben of omdat hun huidige HBO-diploma geen toegang geeft tot het SKJ-register

Daarnaast is deze procedure belangrijk voor professionals die zich via de overgangsregeling (van 1 januari 2018 tot 1 april 2018) van het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) hebben geregistreerd, omdat zij een MBO-diploma of een niet afgeronde HBO- of WO-opleiding hebben of omdat hun huidige HBO-diploma geen toegang geeft tot het SKJ-register, maar zij wel werkzaamheden doen die vallen onder de norm verantwoorde werktoedeling en op 31 december 2017 op HBO-niveau werkten in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met onze EVC-adviseur. Tijdens de intake bepalen wij met jou of een EVC-procedure voor jou geschikt is. Vanuit deze landelijke beroepsstandaard worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en voeg je beroepsproducten toe om je ervaring te onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

In een assessment met 2 assessoren wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Naast het vakbekwaamheidsbewijs kun je met je Ervaringscertificaat bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 3 tot 6 maanden. Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO-werk- en -denk niveau en ruime, relevante werkervaring in ggz, sociaal- maatschappelijke hulpverlening, gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdgezondheidszorg. Als je veel werkervaring hebt met jeugd en complexe problematiek en op hbo-niveau werkt en kunt aantonen te beschikken over de competenties uit de beroepsstandaard vakbekwame Hbo Jeugd en Gezinsprofessional. Heb je een mbo-diploma en kreeg je van het SKJ een EVC-advies voor herregistratie, dan is de kortste route de EVC op de standaard vakbekwame Hbo Jeugd- en Gezinsprofessional. Het doel is (her)registratie.

Niveau

De EVC-procedure meet jouw kennis en ervaring op HBO-werk- en -denkniveau.

Ervaringscertificaat en vakbekwaamheidsbewijs

Na afloop van je EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Als je hierin hebt aangetoond dat je voldoet aan de gestelde competentie-eisen, namelijk dat je minimaal 80% van de indicatoren binnen elk van de 6 deskundigheidsgebieden van de beroepsstandaard beheerst, kom je in aanmerking voor het vak bekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional. Na inschrijving in het EVC-register volgt in dat geval het vakbekwaamheidsbewijs via het Nationaal Kenniscentrum EVC. Hiermee kun je je (her)registreren bij het Kwaliteits register Jeugd (SKJ)

Vervolgadvies

Als uit je EVC-procedure blijkt dat je nog niet alle deskundigheidsgebieden beheerst, dan kun je deze kennis opdoen via een opleiding, werkervaring of training. Het is vervolgens mogelijk om aansluitend een aanvullend EVC-traject te doen waarmee je aantoont ook over de ontbrekende competenties te beschikken. Als je dat hebt aangetoond, kan alsnog het vakbekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional worden aangevraagd waarmee je je kunt (her)registreren bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

EVC procedure stappen_SKJ

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 720,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Inschrijfgeld: € 100,-
Totale kosten: € 1.675,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

Het aanvragen van het Vakbekwaamheidsbewijs bij het Nationaal Kenniscentrum EVC (€ 175,-) is in bovenstaande prijs niet meegenomen.

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Niveau:
HBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Kosten
1675,-

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl