Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie) Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Niveau:
HBO
Kosten
1590,-

Als sociaal werker begeleid je kinderen die opgroeien in complexe situaties. Ze hebben bijvoorbeeld gedragsproblemen, hechtingsproblematiek of spanningen thuis. Je weet hoe je deze kinderen helpt om beter tot hun recht te komen thuis, op school en in de maatschappij. Hierbij observeer en rapporteer je op correctie wijze. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Maar heb je nog geen officieel diploma dat aantoont wat je kunt? Laat dan je kennis en werkervaring erkennen bij EVC Centrum Nederland. Alles wat je weet en kunt, leggen we vast in een erkend Ervaringscertificaat. Zo zien werkgevers in één oogopslag dat jij een sociaal werker op HBO-niveau bent.

Officieel erkend

Aan gekwalificeerde sociaal werkers is landelijk veel behoefte. Geen diploma, maar wel de vereiste kennis in huis? Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Deze EVC-procedure is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken in de jeugdhulp en jeugdbescherming (ggz, sociaal werk, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg) die:

Al minstens 1 jaar werken op een HBO-functie
Verantwoordelijk zijn voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd. Én die niet voldoen aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ. Bijvoorbeeld omdat zij een MBO-diploma hebben of hun HBO- of WO-opleiding niet afgerond hebben of omdat hun huidige HBO-diploma geen toegang geeft tot het SKJ-register

Daarnaast is deze procedure belangrijk voor professionals die zich via de overgangsregeling (van 1 januari 2018 tot 1 april 2018) van het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) hebben geregistreerd, omdat zij een MBO-diploma of een niet afgeronde HBO- of WO-opleiding hebben of omdat hun huidige HBO-diploma geen toegang geeft tot het SKJ-register, maar zij wel werkzaamheden doen die vallen onder de norm verantwoorde werktoedeling en op 31 december 2017 op HBO-niveau werkten in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

Vervolgadvies

Als uit je EVC-procedure blijkt dat je nog niet alle deskundigheidsgebieden beheerst, dan kun je deze kennis opdoen via een opleiding, werkervaring of training. Het is vervolgens mogelijk om aansluitend een aanvullend EVC-traject te doen waarmee je aantoont ook over de ontbrekende competenties te beschikken. Als je dat hebt aangetoond, kan alsnog het vakbekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional worden aangevraagd waarmee je je kunt (her)registreren bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met onze EVC-adviseur. Tijdens de intake bepalen wij met jou of een EVC-procedure voor jou geschikt is. Vanuit deze landelijke beroepsstandaard worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en voeg je beroepsproducten toe om je ervaring te onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

In een assessment met 2 assessoren wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Naast het vakbekwaamheidsbewijs kun je met je Ervaringscertificaat bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 8-12 weken. Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO-werk- en -denkniveau en ruime, relevante werkervaring in ggz, sociaal-maatschappelijke hulpverlening, gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdgezondheidszorg.

De EVC-procedure meet jouw kennis en ervaring op HBO-werk- en -denkniveau.

Ervaringscertificaat en vakbekwaamheidsbewijs

Na afloop van je EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Als je hierin hebt aangetoond dat je voldoet aan de gestelde competentie-eisen, namelijk dat je minimaal 80% van de indicatoren binnen elk van de 6 deskundigheidsgebieden beheerst, kom je in aanmerking voor het vakbekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional. Na inschrijving in het EVC-register volgt in dat geval het vakbekwaamheidsbewijs via het Nationaal Kenniscentrum EVC. Hiermee kun je je (her)registreren bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Niveau

EVC-Schema-Vakbekwaamheidsbewijs_900X160

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 535,-
Persoonlijk assessment:   € 690,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Inschrijfgeld: € 90,-
Totale kosten: € 1.590,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

Het aanvragen van het Vakbekwaamheidsbewijs bij het Nationaal Kenniscentrum EVC (€ 175,-) is in bovenstaande prijs niet meegenomen.

 

Vakbekwame HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ Registratie)

Niveau:
HBO
Kosten
1590,-

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl