MBO Sociaal Werker niveau 4 MBO Sociaal Werker niveau 4

MBO Sociaal Werker niveau 4

Niveau:
MBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Niveau
MBO 4
Kosten
Zie kostenspecificatie

Als sociaal werker sta je midden in de samenleving. Je werkt vaak een-op-een met verschillende typen cliënten van diverse leeftijden en met diverse opleidingsniveaus. Je helpt hen bij vragen over sociale zekerheid, belastingen, financiën, arbeid, huisvesting, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Je inventariseert de vraag naar sociaal werk, ondersteunt mensen bij praktisch functioneren en participeren en versterkt hun sociale netwerk. Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken en heb je MBO-werk- en -denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren sociaal werker. Je behaalt een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee je je MBO-niveau aantoont.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan sociaal werkers en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist in het Erkennen van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke kwaliteitscode van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.
 

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in vluchtelingenwerk, ouderenwerk, crisisopvang, sociale pensions, justitiële inrichtingen, schuldhulpverleningsinstellingen, scholen of bij de politie en die hun kennis, inzicht en ervaring willen laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je verder ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3-5 jaar) op dit niveau werkt of recent hebt gewerkt.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit de landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Zodra je klaar bent met het opbouwen van je portfolio, kun je het door je leidinggevende laten aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen over je ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de EVC-procedure wordt met je afgestemd of je daar toestemming voor geeft.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Je complete portfolio wordt zorgvuldig met je doorgenomen in een assessment. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6-12 weken.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je MBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

Niveau

De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring in maatschappelijke zorg.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Quickscan: € 0,-
Inschrijfkosten: € 90,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding: € 535,-
Persoonlijk assessment: € 590,-
Ervaringscertificaat: € 275,-
Vervolgadvies: € 0,-
Totale kosten: € 1490,-

 

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

MBO Sociaal Werker niveau 4

Niveau:
MBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Niveau
MBO 4
Kosten
Zie kostenspecificatie

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl