MBO Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving niveau 3 MBO Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving niveau 3

MBO Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving niveau 3

Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden en veilig uitvoeren van elektrotechnisch installatiewerk in woningen en utiliteiten. Je streeft altijd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit in het werk dat je aflevert. Deze instelling draag je ook over op de meewerkende monteurs. Je bent werkzaam op uiteenlopende locaties, zoals winkelbedrijven, woongebouwen, scholen of ziekenhuizen. Om hier goed op in te kunnen spelen heb je een zeer flexibele werkhouding en kun je goed samenwerken met je collega’s en met werknemers van andere bedrijven. In je werk volg je de voorschriften naar eigen inzicht op en handel je adequaat bij werk opdrachten die onvolledig zijn of uitgaan van onjuiste veronderstellingen. Verder heb je een coachende rol voor de monteurs op de werkplek. Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken en heb je MBO-werk-en -denk niveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek Erkenningsprogramma, speciaal voor de ervaren eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Je behaalt daarmee een officieel erkend Ervarings certificaat. Zo toon je je MBO-niveau aan.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers in jouw vakgebied en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kun je mogelijk versneld een diploma behalen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

 

 

Dit erkenningsprogramma is speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de sector techniek bij een bedrijf dat elektrotechnische installaties en systemen vervaardigt, aanlegt, repareert, renoveert en/of demonteert en wijzigt, en die hun kennis, inzicht en ervaring willen laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je verder ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3-5 jaar) op dit niveau werkzaam bent of recent bent geweest.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure met een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit de landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Zodra je klaar bent met het opbouwen van je portfolio, kun je het door je leidinggevende laten aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen over je ontwikkelde competenties. Vooraf stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Je complete portfolio wordt zorgvuldig met je doorgenomen in een assessment. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6-12 weken.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je MBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

MBO Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving niveau 3

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl