MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4 MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4

MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4

Je bent al enige tijd werkzaam als sport- en bewegingscoördinator. Je werkt als trainer/coach met individuele sporters of groepen van verschillende niveaus en leeftijden. Daarnaast werk je met mensen die revalideren of chronische aandoeningen hebben. Je weet deze mensen te inspireren en te motiveren. Door je kennis over te dragen zet je je in voor de ontwikkeling en scholing van medewerkers van een lager functieniveau. Verder onderhoud je ook contacten met de media en verschillende sponsors. Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken? Heb je MBO-werk- en -denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren sport- en bewegingscoördinator. Je behaalt een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee je je MBO-niveau aantoont.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers in jouw vakgebied en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kun je mogelijk versneld een diploma behalen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doelgroep

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor iedereen die al enige tijd werkzaam is als trainer/coach binnen een sportvereniging, een fitnesscentrum of in de recreatiebranche en zijn kennis, inzicht en ervaring wil laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3-5 jaar) werkzaam bent, of recent bent geweest, in een positie op MBO-niveau.

Doel en opzet van de EVC-procedure

U start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met u of en welke EVC-procedure voor u geschikt is. Van-uit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht. U doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoordt u op een gestructu-reerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die uw ervaring onderbouwen. Zo bouwt u een port-folio op. Gedurende dit traject wordt u uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Zodra u klaar bent met het opbouwen van uw port-folio, kunt u het door uw leidinggevende laten aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voor-afgaand aan de EVC-procedure wordt met u afge-stemd of u daar toestemming voor geeft. 

Op basis van de informatie uit uw portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Uw complete portfolio wordt zorgvuldig met u doorgenomen in een assessment. Het resul-taat van de EVC-procedure en uw ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Erva-ringscertificaat. 

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken.

Ervaringscertificaat

U rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt uw MBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die u erkend heeft gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en uw loopbaanwens kunt u instromen in de oplei-ding die het best bij u past.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl