MBO Coördinator Havenoperaties niveau 4

Niveau
MBO
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

Je werkt al enige jaren als leidinggevende binnen de havenoperaties. Je zorgt ervoor dat alle administratieve en ondersteunende werkzaamheden voor de planning en de uitvoering van het operationele proces van het laden, lossen en transporteren van goederen efficiënt verlopen. Daarnaast stuur je de afdeling en voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken. Bij calamiteiten neem je het initiatief en heb je continu aandacht voor de veiligheid van de medewerkers op de terminal. Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken? Heb je MBO-werk- en -denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren manager havenoperaties. Je behaalt een officieel erkend Ervaringscertificaat. Daarmee toon je je MBO-niveau aan.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers die havenoperaties coördineren en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Geen diploma, maar wel de vereiste kennis in huis? Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kun je mogelijk versneld een diploma behalen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doelgroep

Werk jij als leidinggevende bij een bedrijf dat goederen laadt, lost en opslaat voor een haven, bijvoorbeeld een stukgoed-, roro-, containeroverslagbedrijf, bulk- of opslag- en distributiebedrijf? En wil je je kennis, inzicht en ervaring laten erkennen op officieel MBO-niveau? Dan is een EVC-procedure voor jou heel interessant. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3-5 jaar) werkzaam bent, of recent bent geweest, in een positie op MBO-niveau.

Procedure

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit deze landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Zodra je klaar bent met het opbouwen van je portfolio, kun je het door je leidinggevende laten aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van je ontwikkelde competenties. Vooraf stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Je complete portfolio wordt zorgvuldig met je doorgenomen in een assessment. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6-12 weken.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je MBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring als manager havenoperaties.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past.

EVC-Schema-Standaard_900

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 40,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.390,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

MBO Coördinator Havenoperaties niveau 4

Niveau MBO
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact