MBO Allround Betonreparateur niveau 3 MBO Allround Betonreparateur niveau 3

MBO Allround Betonreparateur niveau 3

Als betonreparateur voer je zeer uiteenlopende werkzaamheden uit. Je repareert betonschade en brengt spuitbeton en beschermlagen aan. Je volgt standaardprocedures en krijgt instructies. Je weet waarom je bepaalde handelingen moet uitvoeren en signaleert tijdig wanneer iets niet klopt. Van de ondergronden en middelen waarmee je werkt weet je voldoende en je hebt inzicht in de invloed van omgevingsfactoren, zoals het weer, temperatuur en vocht op je werk. Je kunt eenvoudige technische gegevens interpreteren en toepassen. Eenvoudige problemen los je zelf op, complexere meld je aan je leidinggevende. Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken? Heb je MBO-werk- en denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Laat je werkervaring dan erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren betonreparateur. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat. Daarmee toon je je MBO-niveau aan.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan betonreparateurs en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Ben je niet in het bezit van een diploma, dan kun je evengoed wel de vereiste kennis in huis hebben. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan verkort je de route naar een diploma. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke kwaliteitscode van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor jou als je werkzaam bent als betonreparateur. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de werkzaamheden zoals die in het werkplan worden genoemd en aanvullende instructies van je leidinggevende. Je kennis, inzicht en ervaring wil je laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je verder ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3-5 jaar) werkzaam bent of recent bent geweest, in een functie op dit niveau.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek voert met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of en welke EVC-procedure voor jou geschikt is.

Vanuit de landelijke norm brengen we je kennis en ervaring in beeld. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In deze tool beantwoord je op een gestructureerde manier vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). In een assessment nemen we het complete portfolio zorgvuldig met je door. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6-12 weken.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je MBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring als betonreparateur.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

MBO Allround Betonreparateur niveau 3

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl