MBO Allround betonreparateur, niveau 3

Niveau
MBO
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

Als allround betonreparateur werk je voornamelijk in de burger- en utiliteitsbouw of weg- en waterbouw. Je werkt met name buiten. Je houdt je onder andere bezig met het repareren van schade aan beton en met het aanbrengen van spuitbeton en beschermlagen. Jouw direct leidinggevende is de voorman of de uitvoerder. Zelf stuur je ook een of meer betonreparateurs aan. Voor overleg kom je in contact met andere betonreparateurs, je voorman of uitvoerder en andere collega's, zoals de magazijnchef, werkvoorbereider, projectleider, bedrijfsleider of ondernemer.

Herken je in je eigen werk een van de bovenstaande taken? Heb je MBO werk- en denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Laat je werkervaring dan erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren betonreparateur. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat. Daarmee toon je je MBO-niveau aan.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan allround betonreparateurs en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Ben je niet in het bezit van een diploma, dan kun je evengoed wel de vereiste kennis in huis hebben. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan verkort je de route naar een diploma. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke kwaliteitscode van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken. De EVC-procedure gaat uit van MBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring als allround betonreparateur.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt jouw MBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij je past om ook het diploma te behalen. Ook kun je met het Ervaringscertificaat een Vakbekwaamheidsbewijs behalen.

 

EVC-Schema-Standaard_900

Doelgroep

Doelgroep

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor jou als je werkzaam bent als allround betonreparateur. Samen met je team zorg je voor het onderhoud van beton. Je gebruikt daarvoor technieken als betonspuiten en injecteren. Jij hebt de leiding over je collega's en ziet erop toe dat iedereen zijn taken kent en deze vakkundig én veilig uitvoert. Na afloop controleer je hun werk, want jij bent verantwoordelijk voor het eindresultaat. Je voert overleg met je leidinggevende. Als er geen hogere leidinggevende is, fungeer je op de werkplek als aanspreekpunt voor de voorman, medewerkers op de bouwplaats, de opdrachtgever of de bewoner. Je kennis, inzicht en ervaring wil je laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je verder ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3 tot 5 jaar) werkzaam bent, of recent bent geweest, in een functie op dit niveau.

 

Procedure

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek voert met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of en welke EVC-procedure voor jou geschikt is.

Vanuit de landelijke norm brengen we je kennis en ervaring in beeld. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In deze tool beantwoord je op een gestructureerde manier vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die jouw ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). In een assessment nemen we het complete portfolio zorgvuldig met je door. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

 

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.350,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

MBO Allround betonreparateur, niveau 3

Niveau MBO
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact