HBO Vrijstellingsprogramma

Niveau
HBO
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen
Je hebt veel ervaring in je huidige functie, maar bezit nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt je in staat om in korte tijd in het bezit te komen van een HBO-diploma. EVC Centrum Nederland biedt je dit unieke HBO-vrijstellingsprogramma. Je laat daarbij zien dat je door je ervaring, opgedaan in je werk en privé, al recht hebt op vrijstellingen in de door jou gekozen HBO-opleiding van NCOI Opleidingen. Daarmee kun je verder in een verkorte route naar het  dichtstbijzijnde HBO-diploma.

Kwaliteit

Met dit HBO-vrijstellingsprogramma laat je je ervaring, ontwikkelde competenties en kennis die je hebt opgedaan vanuit werk, trainingen en cursussen officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist in het toetsen van je ervaring.

Doorlooptijd van het programma

De doorlooptijd van een HBO vrijstellingsprogramma bedraagt circa 3 tot 7 weken.

Vrijstellingsoverzicht

Je rondt het HBO-vrijstellingsprogramma af met en advies waarin vrijstellingen beschreven staan. De feitelijke en definitieve toekenning van deze vrijstellingen wordt gedaan door de Examencommissie van een opleidingsinstituut.
Doelgroep

Doelgroep

Dit vrijstellingsprogramma is speciaal bedoeld voor iedereen die op een specifiek vakgebied al enige tijd ervaring heeft opgedaan, en zijn kennis, inzicht en ervaring wil laten vrijstellen om zo verkort een officieel HBO-diploma te behalen. Op basis van je werk en aanvullende vakgerichte cursussen heb je je verder ontwikkeld naar HBO-niveau. Dit betekent dat je al enige tijd (zo'n 3 jaar) werkzaam bent in een positie op HBO-niveau. Je hebt relevante werkervaring opgedaan, aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.
Procedure

Doel en opzet van het programma

Je start dit HBO-vrijstellingsprogramma met een intake. Daarin wordt door middel van een Quickscan vastgesteld, voor welke HBO-opleiding je de meeste vrijstellingen kunt behalen op basis van je ervaring. Je spiegelt je ervaring aan een aantal modules van een HBO-opleiding met een maximum van 4. Je doorloopt de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. Daarin beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die bijdragen aan je ervaring. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij. 
 
Op basis van de resultaten is het mogelijk dat je leidinggevende jouw portfolio aanvult met zijn of haar persoonlijke bevindingen over je ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft. In een afsluitend gesprek met een beoordelaar (assessor) wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Jouw ontwikkelde ervaring wordt weergegeven in een vrijstellingsoverzicht.

EVC_Procedure-hbo-vrijstellingsprogramma

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie: € 340,-
Persoonlijk assessment:   € 375,-
Vrijstellingsoverzicht: € 175,-
Totale kosten: € 890,-

Bovenstaande onderdelen sluiten perfect op elkaar aan en zijn daarom uitsluitend als geheel te volgen. De vermelde kosten zijn exclusief 21% btw.

HBO Vrijstellingsprogramma

Niveau HBO
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact