HBO Vrijstellingsprogramma

Niveau
HBO
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat om in korte tijd in het bezit te komen van een HBO-diploma. EVC Centrum Nederland biedt u dit unieke HBO vrijstellingsprogramma, waarbij u laat zien dat u door uw ervaring, opgedaan in uw werk en ook privé, al recht heeft op vrijstellingen in de door u gekozen HBO-opleiding van NCOI Opleidingen. Daarmee kunt u verder in een verkorte route naar het dichtstbijzijnde HBO-diploma.

Kwaliteit

Met dit HBO vrijstellingsprogramma laat u uw ervaring, ontwikkelde competenties en kennis die u heeft opgedaan vanuit werk, trainingen en cursussen officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van het toetsen van uw ervaring.

Doorlooptijd van het programma

De doorlooptijd van een HBO vrijstellingsprogramma bedraagt circa 3 tot 7 weken.

Vrijstellingsoverzicht

U rondt het HBO vrijstellingsprogramma af met een advies waarin vrijstellingen beschreven staan. De feitelijke en definitieve toekenning van deze vrijstellingen wordt gedaan door de Examencommissie van een opleidingsinstituut. 

Doelgroep

Doelgroep

Dit vrijstellingsprogramma is speciaal bedoeld voor iedereen die op een specifiek vakgebied al enige tijd ervaring heeft opgedaan, en zijn kennis, inzicht en ervaring wil laten vrijstellen om zo verkort een officieel HBO-diploma te behalen. Op basis van uw werk en aanvullende vakgerichte cursussen heeft u zich verder ontwikkeld naar HBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (zo'n 3 jaar) werkzaam bent in een positie op HBO-niveau. U heeft relevante werkervaring opgedaan, aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.

Procedure

Doel en opzet van het programma

U start dit HBO vrijstellingsprogramma met een intake. Daarin wordt door middel van een Quickscan vastgesteld, voor welke HBO-opleiding u de meeste vrijstellingen kunt behalen op basis van uw ervaring. U spiegelt uw ervaring aan een aantal modules van een HBO-opleiding met een maximum van 4. U doorloopt de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. Daarin beantwoordt u op een gestructureerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die bijdragen aan uw ervaring. Zo bouwt u een portfolio op. 

Op basis van deze resultaten is het mogelijk dat uw leidinggevende uw portfolio aanvult met zijn of haar persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure wordt met u afgestemd of u daar toestemming voor geeft.

In een afsluitend gesprek met een beoordelaar (assessor) wordt uw complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Uw ontwikkelde ervaring wordt weergegeven in een vrijstellingsoverzicht. 

EVC_Procedure-hbo-vrijstellingsprogramma

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie: € 340,-
Persoonlijk assessment:   € 375,-
Vrijstellingsoverzicht: € 175,-
Totale kosten: € 890,-

Bovenstaande onderdelen sluiten perfect op elkaar aan en zijn daarom uitsluitend als geheel te volgen. De vermelde kosten zijn exclusief 21% btw.

HBO Vrijstellingsprogramma

Niveau HBO
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact