HBO Bachelor Social Work profiel Zorg specialisatie GGZ-agoog HBO Bachelor Social Work profiel Zorg specialisatie GGZ-agoog

HBO Bachelor Social Work profiel Zorg specialisatie GGZ-agoog

Je bent werkzaam als sociaal werker en ggz agoog of je werkt in een hbo-functie waarin taken van een GGZ-agoog een onderdeel zijn van het functieprofiel en waarin je werkt met een complexe doelgroep.

In je werk ondersteun je je cliënten in hun functioneren met beperkingen. Je weet hoe je informatie en advies kunt verzamelen over de juiste behandeling, hoe je de juiste behandeling aanmeet en hoe je voorlichting over complexe vraagstukken geeft aan naastbetrokkenen. Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving, maar heb je geen diploma om je niveau aan te tonen? En wil je wel graag laten vastleggen wat je weet en kunt? Laat je werkervaring dan erkennen bij EVC Centrum Nederland. Hier behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat waarmee je aantoont dat je op HBO Bachelorniveau werkt. Met dit Ervaringscertificaat kun je mogelijk ook een of meerdere vrijstellingen aanvragen in de HBO Bachelor Social Work profiel Zorg specialisatie GGZ-agoog.

Om je te kunnen registreren in het beroepsregister van GGZ-agogen via Registerplein heb je een officiële bekwaamheid nodig. Het ervaringscertificaat van het EVC-traject kan worden verzilverd bij de NCOI tot het diploma HBO bachelor Social Work met profiel Zorg (minor GGZ-begeleider). Dit diploma geeft toegang tot het beroepsregister GGZ-agoog bij Registerplein.  

Je bent werkzaam als ggz agoog of je werkt in een hbo-functie waarin taken van een GGZ-agoog een onderdeel zijn van het functieprofiel en waarin je werkt met een complexe doelgroep. Twijfel je of jij in de doelgroep valt? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure met een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit de landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

Op basis van de resultaten kan je leidinggevende jouw portfolio aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen over jouw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft.

In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend ervaringscertificaat. Hierbij ontvang je aanvullend een persoonlijk advies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van je Ervaringscertificaat kun je bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 3 tot 6 maanden.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je HBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die je erkend hebt gekregen.

Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO-werk- en -denkniveau en ruime, relevante werkervaring in psychosociale hulpverlening, trainingen verzorgen of loopbaanadvisering.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij je erkenningen.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

HBO Bachelor Social Work profiel Zorg specialisatie GGZ-agoog

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl