HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd

HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd

Niveau:
HBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Niveau
HBO Bachelor
Kosten
Zie kostenspecificatie

Als sociaal werker begeleid je kinderen die opgroeien in complexe situaties. Ze hebben bijvoorbeeld gedragsproblemen, hechtingsproblematiek of spanningen thuis. Je weet hoe je deze kinderen helpt om beter tot hun recht te komen thuis, op school en in de maatschappij. Hierbij observeer en rapporteer je op correcte wijze. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Maar heb je nog geen officieel diploma dat aantoont wat je kunt? Laat dan je kennis en werkervaring valideren bij EVC Centrum Nederland. Alles wat je weet en kunt, leggen we vast in een officieel Ervaringscertificaat. Op basis van je Ervaringscertificaat kun je bij HBO-instellingen vrijstellingen (verzilvering) aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Officieel Ervaringscertificaat

Aan sociaal werkers is landelijk veel behoefte. Geen diploma, maar wel de vereiste kennis in huis? Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel valideren. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel Ervaringscertificaat.

Dit traject gebaseerd op de onderwijsstandaard HBO social work met profiel jeugd is interessant als je doel is om (versneld) je HBO bachelor diploma te behalen.

Je kunt deze procedure doorlopen als je veel werkervaring hebt met jeugd en complexe problematiek en op hbo-niveau werkt. Heb je een mbo-diploma en kreeg je van het SKJ een EVC-advies voor registratie, dan is de kortste route de EVC op de beroepsstandaard Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional. Het doel is registratie.

Vul een quickscan in en we helpen je vrijblijvend om samen tot de beste keuze te komen.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit deze landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

Op basis van de resultaten kan je leidinggevende jouw portfolio aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen over jouw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft. In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een Ervaringscertificaat. Hierbij ontvang je aanvullend een persoonlijk advies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van je Ervaringscertificaat kun je bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 3 tot 6 maanden.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je HBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die je gevalideerd hebt gekregen.

Het validering programma gaat uit van HBO-werk- en -denkniveau en ruime, relevante werkervaring in de maatschappelijke zorg.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij je valideringen.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd

Niveau:
HBO
Vakgebied
Zorg en Welzijn
Niveau
HBO Bachelor
Kosten
Zie kostenspecificatie

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl