HBO Bachelor Logistics Management HBO Bachelor Logistics Management

HBO Bachelor Logistics Management

Je houdt je bezig met veiligheidsvraagstukken op het gebied van de openbare orde, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van arbo en milieu. Je weet precies hoe je veiligheidsproblemen in kaart brengt en passende veiligheids-adviezen opstelt. Je hebt hierbij ook oog voor de juridische, financiële, organisatorische en bestuurlijke kant van het  veiligheidsprobleem. Bovendien coördineer je de uitvoering van het veiligheidsbeleid. Als veiligheidskundige ben je de ‘spin in het web’ tussen verschillende veiligheidsdisciplines. Werk je al jaren met succes als bijvoor-beeld juridisch  medewerker, beleidsmedewerker of coördinator evenementenveiligheid en heb je HBO-werk- en -denk niveau, maar niet het bijbehorende diploma? EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkennings-programma, waarin je kunt deelnemen aan een procedure voor de Erkenning van eerder  Verworven Competenties (EVC). Je laat daarmee zien wat je kunt en zet je kennis en ervaring om
in een erkend Ervaringscertificaat. Zo toon je je HBO-niveau aan.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers in je vakgebied en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Mis je een diploma, dan kun je evengoed de vereiste kennis in huis hebben. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kun je mogelijk versneld een diploma behalen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Dit erkenningsprogramma is interessant voor jou als je logistiek manager bent bij bijvoorbeeld een expeditiebedrijf, beroepsgoederenvervoerder, eigen vervoerder/verlader, logistieke dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector. Je wilt je kennis, inzicht en ervaring laten erkennen op officieel HBO-niveau. Naast ruime en relevante werkervaring op HBO-niveau heb je aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die bij dit niveau aansluiten.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC voor jou zinvol is en welke EVC-procedure het beste past. Vanuit de landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

Op basis van deze resultaten kan je leidinggevende jouw portfolio aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen over jouw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure stemmen wij met je af of je daar toestemming voor geeft.

In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Hierbij ontvang je aanvullend een persoonlijk advies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van je Ervaringscertificaat kun je bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6-12 weken.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je HBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die je erkend hebt gekregen.

Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO-werk- en -denkniveau en relevante, logistieke en leidinggevende werkervaring.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaanwens kun je instromen in de opleiding die het best bij jou past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij je erkenningen.

evc-schema-standaard_default-mbo-hbo_900

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 100,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 560,-
Persoonlijk assessment:   € 620,-
Ervaringscertificaat:   € 295,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1575,-

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

HBO Bachelor Logistics Management

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl