HBO Bachelor Leraar Engels (Croho 35195) HBO Bachelor Leraar Engels (Croho 35195)

HBO Bachelor Leraar Engels (Croho 35195)

Niveau:
HBO
Kosten
1675,-

Je bent werkzaam in het basisonderwijs, bijvoorbeeld als onderwijsassistent. In je werk haal je het beste uit ieder kind en zorg je voor een goede sfeer in de klas. Je begeleidt dagelijks een groep leerlingen en geeft ook aandacht aan individuele leerlingen als de situatie daarom vraagt. Misschien denk je erover na om zelf voor de klas te gaan staan en de PABO te gaan volgen.

Je kan dan de lerarenopleiding mogelijk versneld doorlopen door bij EVC Centrum Nederland je werkervaring te laten erkennen. Hier behaal je een officieel erkend Ervaringscertificaat waarmee je aantoont dat je op HBO Bachelor-niveau werkt. Dit Ervaringscertificaat kan je bij de LOI inbrengen om op grond hiervan vrijstelling aan te vragen voor de HBO-Bachelor Opleiding tot leraar Basisonderwijs (PABO).

Officieel Erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan leraren in het basisonderwijs en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Heb je geen diploma, dan kun je evengoed de vereiste kennis in huis hebben. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan is het mogelijk om versneld een diploma te behalen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. Je ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Wil je jouw drive voor de Engelse taal en cultuur overbrengen op leerlingen? Kan je zonder probleem het verschil uitleggen tussen ‘past continuous’ en ‘past simple’? Heb je meerdere jaren ervaring in het lesgeven of trainen van jongeren of volwassenen? Zie jij jezelf voor de klas staan als leraar Engels in het voortgezet onderwijs, maar heb je geen officiële lesbevoegdheid? Laat je werkervaring erkennen bij EVC Centrum Nederland. 

Het EVC-traject kan je als toekomstig zij-instromer in het onderwijs helpen met het verkrijgen van vrijstellingen tijdens de opleiding. Erkende vaardigheden in het Ervaringscertificaat worden meegenomen in het geschiktheidsonderzoek. Meer daarover lees je op de website van Rijksoverheid. 

Heb je in het verleden de lerarenopleiding gevolgd, maar niet afgerond? Ben je wel werkzaam in het onderwijs of met kinderen? Wil je de opleiding alsnog afmaken? Laat je opgedane kennis omzetten in een Ervaringscertificaat.  

Twijfel je of jij in aanmerking komt voor het EVC-traject? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met jou of EVC zinvol voor jou is en welke EVC-procedure het best past. Vanuit de landelijke norm worden je kennis en ervaring in beeld gebracht.

Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Een portfoliobegeleider helpt je daarbij.

Alle bewijsstukken die je verzameld in je portfolio, moeten voor goedkeuring worden ondertekend door jouw leidinggevende. In een assessment met twee EVC-beoordelaars (assessoren) word je complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Hierna heb je de mogelijkheid om een persoonlijk opleidingsadvies aan te vragen. Met dit Ervaringscertificaat kan je wellicht ook een of meerdere vrijstellingen aanvragen voor de HBO Bachelor Leraar Engels van de LOI.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt 3 tot 6 maanden.

Niveau

Het erkenningsprogramma gaat uit van ruime, relevante werkervaring in het onderwijs. Naast relevante werkervaring heb je aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau. Het werk- en denkniveau is HBO Bachelor.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je HBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die je erkend hebt gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en je loopbaan- wens kun je instromen in de HBO Bachelor Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Talen – specialisatie Engels. Het EVC-traject levert je hiervoor een ervaringscertificaat op. Dit Ervaringscertificaat kan je vervolgens bij de LOI inbrengen om op grond hiervan vrijstelling aan te vragen. Dit noemen zij het verzilveren van het Ervaringscertificaat. Aan het verzilveren zijn ook kosten verbonden. Deze vind je op de website van de LOI.

EVC-Procedure 3-6 maanden

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 90,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 535,-
Persoonlijk assessment:   € 690,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vrijstellingsverzoek: *
Totale kosten: € 1590,-

 

Bovenstaande onderdelen sluiten perfect op elkaar aan zijn daarom uit sluitend als een geheel te volgen. Vermelde kosten zijn exclusief 21% btw.

*Wij werken voor deze procedure exclusief samen met de LOI. Dit Ervaringscertificaat kan je bij de LOI inbrengen om op grond hiervan vrijstelling aan te vragen. Dit noemen zij het verzilveren van het Ervaringscertificaat. Aan het verzilveren zijn ook kosten verbonden die door de LOI in rekening worden gebracht. Deze vind je op de website van de LOI.

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

HBO Bachelor Leraar Engels (Croho 35195)

Niveau:
HBO
Kosten
1675,-

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl