HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Small Business en Retailmanagement HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Small Business en Retailmanagement

HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Small Business en Retailmanagement

Niveau:
HBO Bachelor
Niveau
HBO Bachelor
Kosten
Zie kostenspecificatie

Bent u als ondernemer, bedrijfsleider of filiaalmanager in het MKB verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten? Kortom heeft u zichzelf in uw functie ontwikkeld naar HBO-niveau en beschikt u daardoor over uitgebreide ervaring die u wilt laten erkennen op HBO-niveau? Kies dan voor het erkenningsprogramma van EVC Centrum Nederland, waarin u deelneemt aan een procedure voor de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). Daarmee laat u zien wat u kunt en zet u uw kennis en ervaring om in een erkend Ervaringscertificaat. Van daaruit kunt u optioneel verder in een verkorte route naar het dichtstbijzijnde diploma.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat u uw werkervaring en de kennis die u in opleidingen heeft opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist  op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Nationaal Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

 

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor iedereen die werkt als ondernemer, bedrijfsleider of filiaalmanager in het MKB of in de retail en die zijn kennis, inzicht en ervaring wil laten erkennen op officieel HBO-niveau. U heeft ruime en uitgebreide werkervaring op HBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (minimaal 3 tot 5 jaar) werkzaam bent in een positie op dit niveau, relevante werkervaring heeft opgedaan, aanvullende (vak)diploma's heeft behaald of cursussen heeft gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.

Doel en opzet van de EVC-procedure

U start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met u of en welke EVC-procedure voor u geschikt is. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht.

U doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoordt u op een gestructureerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die uw ervaring onderbouwen. Zo bouwt u een portfolio op.

Op basis van deze resultaten kan uw leidinggevende uw portfolio aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure wordt met u afgestemd of u daar toestemming voor geeft. Tijdens het opbouwen van het portfolio wordt u uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider. 

In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt uw complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en uw ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend ervaringscertificaat. Hierbij ontvangt u aanvullend een persoonlijk opleidingsadvies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van uw Ervaringscertificaat kunt u bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken.

Ervaringscertificaat

U rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt uw HBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die u erkend heeft gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en uw loopbaanwens kunt u instromen in de opleiding die het best bij u past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij uw erkenningen.

EVC-Schema-Standaard_900

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Small Business en Retailmanagement

Niveau:
HBO Bachelor
Niveau
HBO Bachelor
Kosten
Zie kostenspecificatie

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl