Branchecertificaat Startbekwame Pedagogisch Medewerker Branchecertificaat Startbekwame Pedagogisch Medewerker

Branchecertificaat Startbekwame Pedagogisch Medewerker

Niveau:
MBO
Kosten
1675,-

Binnen de kinderopvangbranche is een branchestandaard ontwikkeld waarmee je in de kinderopvang kunt werken zonder MBO-diploma. Dit betekent dat als je nog niet beschikt over een MBO-diploma maar al wel een tijd werkt binnen de kinderopvang, buitenschoolse opvang of de peuterspeelzaal, je door middel van dit EVC-traject je werkervaring kan laten erkennen als pedagogisch medewerker (in ontwikkeling). Deze standaard heet Startbekwame pedagogisch medewerker. Als je niet de juiste opleidingsachtergrond hebt of nog niet over voldoende relevante praktijkwerkervaring beschikt om de EVC-procedure Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 aan te tonen, is dit een uitkomst.

Aan startbekwame pedagogisch medewerkers worden steeds hogere eisen gesteld en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat je de vereiste kennis niet in huis hebt. Met een EVC-procedure laat je je werkervaring en de kennis die je in opleidingen hebt opgedaan officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist in de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC).

Officieel erkend

Om voor dit EVC-traject in aanmerking te komen, moet je wel een werkplek hebben waar je ervaring opdoet of binnenkort gaat opdoen. Je werkt met kinderen tussen 0-13 jaar en hun ouders. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de kinderen wanneer zij in het kindcentrum verblijven. Je zorgt voor een stimulerende en creatieve omgeving, die gericht is op de ontwikkeling van de kinderen in een emotioneel veilige omgeving. Daarvoor werk je zowel individueel als in groepsverband, waarbij je erop let dat de activiteiten die je met de kinderen onderneemt aansluiten op de diversiteit van de doelgroep. Ook onderhoud je nauw contact met ouders en houd je de ontwikkeling van ieder kind goed in de gaten. Met je team werk je goed samen waardoor de kwaliteit van de zorg en begeleiding van de kinderen en van jouw eigen handelen optimaal is. Hierbij volg je het pedagogisch beleid, de richtlijnen en protocollen van de organisatie waar je werkt. Officieel erkend Herken je in je eigen werk bovenstaande taken en heb je MBO-werk- en -denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kun je ervoor kiezen je werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de startbekwame pedagogisch medewerker. Je behaalt een officieel erkend Ervaringscertificaat. Wanneer alle onderdelen erkend zijn in het Ervaringscertificaat Startbekwame pedagogisch medewerker, kun je een branchecertificaat aanvragen bij de CAO partner Kinderopvang Werkt. Met dit certificaat kun je aan het werk als pedagogisch medewerker. De EVC-branchestandaard is officieel erkend door FCB en de werkgevers- en werknemersorganisaties. Indien je het certificaat behaalt, voldoe je aan de landelijke kwalificatie-eis volgens de CAO-kinderopvang. Het wordt dus gebruikt als bewijs van jouw kennis en vaardigheden, in plaats van een diploma.  Je hoeft dan geen MBO-diploma meer te behalen. Dit certificaat is daarmee ook een manier om toch te werken in de kinderopvang als het behalen van een diploma te omslachtig of minder kansrijk is.  

 

Doelgroep

Dit EVC-traject is speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn als startbekwame pedagogisch medewerker en die hun kennis, inzicht en ervaring willen laten erkennen op officieel MBO-niveau. Wil je erachter komen of je aan de gestelde kwalificaties voldoet? De brancheorganisatie Kinderopvang Werkt heeft een zelfscan ontwikkeld waarmee jij kan toetsen of je aan de juiste eisen voldoet. Je vindt deze scan hier.

Doel en opzet van de EVC-procedure

Je start de EVC-procedure na een intake. De intake houdt in dat je een korte digitale Quickscan invult, waarna je een persoonlijk adviesgesprek hebt met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Tijdens de intake bepalen wij met jou of en welke EVC-procedure voor jou geschikt is. Vanuit de branchestandaard worden je kennis en ervaring in beeld gebracht. Je doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoord je gestructureerde vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Zo bouw je een portfolio op. Je wordt gedurende dit traject uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider. Op basis van de informatie uit je portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Je complete portfolio wordt zorgvuldig met je doorgenomen tijdens een assessment Dit assessment vind plaats in de vorm van een werkplekbezoek. Het resultaat van de EVC-procedure en je ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 3 tot 6 maanden.

Niveau

Het erkenningsprogramma gaat uit van relevante werkervaring als startbekwame pedagogisch medewerker.

Ervaringscertificaat

Je rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt je MBO-niveau aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die je erkend hebt gekregen.

De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring in de kinderopvang.

 

EVC-Procedure 3-6 maanden

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Inschrijfkosten:  € 90,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 585,-
Persoonlijk assessment:   € 725,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1675,-

 

Bovenstaande onderdelen sluiten perfect op elkaar aan zijn daarom uitsluitend als een geheel te volgen. Vermelde kosten zijn exclusief 21% btw.


Als je het niet redt om de procedure in 6 maanden te voltooien, dan kun je verlenging aanvragen. 
 

Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Betaal je in termijnen, dan vervalt deze korting.

Branchecertificaat Startbekwame Pedagogisch Medewerker

Niveau:
MBO
Kosten
1675,-

CustomWidget2 - Overlay banners

Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl
Brochure gratis thuis ontvangen?
Brochure gratis thuis ontvangen?

Brochure gratis thuis ontvangen?

Wil je graag alle informatie rustig thuis doorlezen? Vraag gratis onze brochure aan!

Vraag gratis aan
Contact

Persoonlijk contact

Weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op via:

  • 035 - 7506 195
  • info@evc-centrum-nederland.nl