MBO Manager/Ondernemer Horeca, niveau 4

Niveau
MBO
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

Als manager of ondernemer horeca vervult u een beleidsbepalende, een leidinggevende, een delegerende en een bewakende of toezichthoudende rol. U bent als zelfstandige verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het bedrijf. Ook vervult u de rol van uitvoerder, u bent immers actief betrokken bij de uitvoering van de periodieke en de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij bent u zich ervan bewust dat u bij het meewerken een dubbele positie heeft: die van collega, maar ook die van eigenaar, leidinggevende of werkgever. Als manager of ondernemer horeca bent u eindverantwoordelijk voor het beleid, de dienstverlening en de commerciële resultaten van het bedrijf. Herkent u in uw eigen werk een van de bovenstaande taken en heeft u MBO-werk- en -denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma? Dan kunt u ervoor kiezen uw werkervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma speciaal voor de ervaren manager/ondernemer horeca. Daarmee behaalt u een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee u uw MBO-niveau aantoont.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat u uw werkervaring en de kennis die u in opleidingen heeft opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken. De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring als manager in de horeca.

Ervaringscertificaat

U rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt uw MBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de werkprocessen beschreven die u erkend heeft gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en uw loopbaanwens kunt u instromen in de opleiding die het best bij u past.

EVCprocedure

Doelgroep

Doelgroep

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor de manager/ondernemer horeca die werkzaam is in een hotel of restaurant, café-bar of binnen de fastservice. Hierbij zijn er twee varianten mogelijk; de eerste variant is dat u oprichter en eigenaar bent van de onderneming, de tweede variant is dat uw bedrijf een onderdeel vormt van een keten, in dit geval bent u franchisenemer. En uw wilt u kennis, inzicht en ervaring laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van uw werk en aanvullende vakgerichte cursussen heeft u zich ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (zo'n 3 tot 5 jaar) werkzaam bent, of recent bent geweest, in een positie op MBO-niveau.

Procedure

Doel en opzet van de EVC-procedure

U start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale Quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met u of en welke EVC-procedure voor u geschikt is. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht. U doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoordt u op een gestructureerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die uw ervaring onderbouwen. Zo bouwt u een portfolio op. Gedurende dit traject wordt u uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

Zodra u klaar bent met het opbouwen van uw portfolio, kunt u het door uw leidinggevende laten aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de EVC-procedure wordt met u afgestemd of u daar toestemming voor geeft.

Op basis van de informatie uit uw portfolio vindt een beoordeling plaats door een EVC-beoordelaar (assessor). Uw complete portfolio wordt zorgvuldig met u doorgenomen in een assessment. Het resultaat van de EVC-procedure en uw ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat.

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.350,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

MBO Manager/Ondernemer Horeca, niveau 4

Niveau MBO
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact