HBO Bachelor Informatica

Niveau
HBO Bachelor
Totale kosten
Direct inschrijven
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

In uw huidige functie bent u bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het netwerk- en systeembeheer. Of u besteedt aandacht aan systeemontwikkeling, testmanagement en IT-architectuur. Wellicht heeft u ook ervaring met cloud computing en/of technische informatiesystemen. U heeft allerlei cursussen en certificeringsprogramma's doorlopen, werkt u door uw ervaring en aanvullende vakopleidingen inmiddels op HBO-niveau, maar heeft u nog niet een bijbehorend diploma.

Officieel erkend

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers en de behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt dan ook toe. Het niet bezitten van een diploma wil echter niet zeggen dat de vereiste kennis niet in huis is. Met een EVC-procedure laat u uw werkervaring en de kennis die u in opleidingen heeft opgedaan officieel erkennen. Op basis daarvan kan vaak versneld een diploma worden behaald. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken. Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO werk- en denkniveau en ruime relevante werkervaring met Informatica.

Ervaringscertificaat

U rondt de EVC-procedure af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt uw HBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die u erkend heeft gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en uw loopbaanwens kunt u instromen in de opleiding die het best bij u past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij uw erkenningen.

EVCprocedure

Doelgroep

Doelgroep

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als systeemmanager, technisch projectmanager, ICT-consultant, systeem- of netwerkspecialist, ICT-analist of systeemontwerper en zijn kennis, inzicht en ervaring wil laten erkennen op officieel HBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (minimaal 3 tot 5 jaar) werkzaam bent in een positie op HBO-niveau. U heeft relevante werkervaring opgedaan, aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.

Procedure

Doel en opzet van de EVC-procedure

U start de EVC-procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van EVC Centrum Nederland. Een EVC-procedure wordt altijd getoetst aan de landelijke normen van een opleiding. Tijdens de intake bepalen wij met u of en welke EVC-procedure voor u geschikt is. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht.
U doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoordt u op een gestructureerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die uw ervaring onderbouwen. Zo bouwt u een portfolio op.

Op basis van deze resultaten kan uw leidinggevende uw portfolio aanvullen met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure wordt met u afgestemd of u daar toestemming voor geeft. Tijdens het opbouwen van het portfolio wordt u uitstekend begeleid door een portfoliobegeleider.

In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt uw complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en uw ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Hierbij ontvangt u aanvullend een persoonlijk opleidingsadvies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van uw Ervaringscertificaat kunt u bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.350,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

HBO Bachelor Informatica

Niveau HBO Bachelor
Totale kosten Zie kostenspecificatie

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact