Management, Economie en Recht

Niveau
Totale kosten
Heeft u vragen? 035 - 7 506 195

Procedure informatie

Algemeen

HBO-Ervaringscertificaat

U werkt al enige jaren in een beleidsondersteunende rol en heeft ervaring met organisatievraagstukken. Herkent u uzelf hierin? Dan bestaat de mogelijkheid om die ervaring te laten erkennen. EVC Centrum Nederland biedt een uniek erkenningsprogramma, waarin u deelneemt aan een procedure voor de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). Daarmee laat u zien wat u kunt en zet u uw kennis en ervaring om in een erkend Ervaringscertificaat. U toont daarmee uw HBO-niveau aan.

Officieel erkend

Met EVC laat u uw werkervaring en kennis die u heeft opgedaan vanuit opleidingen officieel erkennen. EVC Centrum Nederland is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig opgesteld conform de landelijke code van het kenniscentrum EVC. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Ervaringscertificaat

U rondt het erkenningsprogramma af met een officieel Ervaringscertificaat. Daarin wordt uw HBO-niveau officieel aangetoond. In het Ervaringscertificaat staan de competenties beschreven die u erkend heeft gekregen.

Vervolgadvies

Afhankelijk van de uitkomst van de EVC-procedure en uw loopbaanwens kunt u instromen in de opleiding die het best bij u past. Bijvoorbeeld een volledige Bacheloropleiding of een HBO-deelprogramma dat aansluit bij uw erkenningen.

Doelgroep

Doelgroep

Dit erkenningsprogramma is bedoeld voor medewerkers met ruime werkervaring op het gebied van organisatieadvies, bijvoorbeeld binnen gemeenten, overheidsinstanties of binnen een bedrijf of instelling. Op basis van uw werk en aanvullende vakgerichte cursussen heeft u zich ontwikkeld naar HBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (3 tot 5 jaar) werkzaam bent in een positie op HBO-niveau. U heeft relevante werkervaring opgedaan, aanvullende (vak)diploma's behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.

Niveau

Het erkenningsprogramma gaat uit van HBO werk- en denkniveau en ruime relevante werkervaring in organisatieadvies.

Procedure

Doel en opzet van het programma

U start het erkenningsprogramma na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van EVC Centrum Nederland.
Tijdens de intake bepalen wij met u of en welke EVC-procedure voor u geschikt is. De EVC-procedure wordt gekoppeld aan de landelijke normen van de opleiding. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht.
U doorloopt vervolgens de digitale EVC-tool van EVC Centrum Nederland. In de EVC-tool beantwoordt u op een gestructureerde manier vragen om uw ervaring in beeld te brengen en verwerkt u aanvullende gegevens die bijdragen aan uw ervaring. Zo bouwt u een portfolio op. Op basis van deze resultaten is het mogelijk dat uw leidinggevende uw portfolio aanvult met zijn persoonlijke bevindingen ten aanzien van uw ontwikkelde competenties. Voorafgaand aan de procedure wordt met u afgestemd of u daar toestemming voor geeft.
In een assessment met een EVC-beoordelaar (assessor) wordt uw complete portfolio zorgvuldig doorgenomen en beoordeeld. Het resultaat van de EVC-procedure en uw ontwikkelde ervaring worden weergegeven in een erkend Ervaringscertificaat. Hierbij ontvangt u aanvullend een persoonlijk opleidingsadvies voor het best passende opleidingsprogramma. Op basis van uw Ervaringscertificaat kunt u bij HBO-instellingen vrijstellingen aanvragen om in een verkort opleidingsprogramma een diploma te behalen.

Doorlooptijd van het programma

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt circa 6 tot 12 weken.

EVC-Schema-Standaard_900

Kosten

Kosten

Quickscan:  € 0,-
Digitale inventarisatie en portfoliobegeleiding:  € 500,-
Persoonlijk assessment:   € 575,-
Ervaringscertificaat:   € 275,-
Vervolgadvies:  € 0,-
Totale kosten: € 1.350,-


Op de EVC-procedure is 21% btw van toepassing.

Incompany- of maatwerktrajecten

Meer hierover

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact