EVC-procedure zeer aantrekkelijk voor rijksmedewerkers

EVC-procedure zeer aantrekkelijk voor rijksmedewerkers

De regeling 'Blik vooruit' van het A+O fonds Rijk biedt interessante mogelijkheden voor rijksmedewerkers die een nieuwe carrièrestap willen maken. De maximaal € 1.000,- subsidie waarvoor ze in aanmerking komen, kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken om bij EVC Centrum Nederland een EVC-traject te volgen. Daar zitten zeer aantrekkelijk kanten aan vast.

De overheid wil de inzetbaarheid van rijksmedewerkers vergroten en hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Als stimulans om zelf na te denken over hun werk en loopbaan en de regie in eigen hand te nemen is de subsidieregeling 'Blik vooruit' in het leven geroepen. Iedereen die ten minste drie jaar in dezelfde functie bij de overheid werkt kan bij het A+O fonds Rijk maximaal € 1.000,- subsidie aanvragen om een opleiding of cursus te financieren. Die kan gericht zijn op een baan binnen de overheid, maar ook daarbuiten. Wat telt is dat de medewerkers op een plek terechtkomen waar ze hun talenten kunnen benutten. Dat staat centraal.

EVC-procedure: korte route naar diploma

Voor de rijksmedewerkers kan het heel zinvol en aantrekkelijk zijn een EVC-procedure van EVC Centrum Nederland te volgen. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. In een EVC-procedure verzamelen de rijksmedewerkers bewijzen van hun kennis en vaardigheden en die worden vastgelegd in een officieel Ervaringscertificaat. Daarmee kunnen ze vrijstellingen krijgen in een (vervolg)opleiding en versneld het diploma behalen dat ze nodig hebben om hun ambitie vorm te geven.

Voordelen EVC-procedure

Een EVC-procedure biedt verschillende voordelen:

  • Formele erkenning van ervaring
  • Korte route naar MBO- of HBO-diploma
  • Vrijstellingen in (vervolg)opleiding
  • Lagere opleidingskosten en aantrekkelijke fiscale voordelen
  • Meer tijd over voor gezin, hobby's en sociale contacten
  • Sterke positie bij sollicitaties

EVC iets voor u?

De 'Blik vooruit'- subsidie benutten? Een EVC-procedure van EVC Centrum Nederland is een uitstekende investering. Vraag snel de subsidie aan  - dat is mogelijk  tot en met 31 december 2018, maar de sluitingsdatum kan worden vervroegd als het beschikbare budget op is - en vul gratis en vrijblijvend de Quickscan op onze site in. Zo ontdekt u of een EVC-procedure voor u zinvol is. Wij bellen u vervolgens voor een adviesgesprek. Neem voor overige vragen contact met ons op via 035 - 7 506 195 of e-mail: info@evc-centrum-nederland.nl.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht