logo-staedion

EVC Procedure staedion

Als je al lang werkt, dan doe je misschien op dit moment werk boven het niveau van jouw opleiding, of misschien heb je geen opleiding gevolgd of afgerond. Heb je veel ervaring opgedaan in de praktijk (in je werk en buiten je werk) en zoek je een andere baan of wil je een vervolgopleiding volgen? Dan is het behalen van een Ervaringscertificaat iets voor jou!

Hoe werkt het?

1.   Vrijblijvende intake
In een kosteloos telefonisch adviesgesprek met een adviseur van EVC Centrum Nederland wordt je werkervaring in grote lijnen in kaart gebracht. Met behulp van de zogenaamde EVC-quickscan vergelijken we je kennis en vaardigheden die opgedaan is via werk, cursussen of privé, met de inhoud en leerdoelen van een MBO- of HBO-opleiding die past bij jouw (toekomstige) functie. Na afloop van deze intake beoordelen we of het zinvol voor je is om een EVC-procedure op te starten.

2.   EVC-procedure
Onder begeleiding van een portfoliobegeleider van EVC Centrum Nederland verzamel je bewijsmateriaal waarmee je werkervaring aangetoond wordt. Een assessor beoordeelt het totale digitale portfolio en voert met jou een assessmentgesprek. Naar aanleiding hiervan schrijft hij een EVC-rapportage (ook wel Ervaringscertificaat genoemd). Daarin wordt vermeld welke onderdelen van de MBO- of HBO-opleiding je al beheerst. Hiermee toon je het niveau van jouw kennis en vaardigheden aan. De procedure duurt gemiddeld tien weken. De kosten voor het opstellen van een Ervaringscertificaat bedragen € 1.290,- euro exclusief btw. Als medewerker van Staedion betaal je deze kosten uit jouw persoonlijke opleidingsbudget.

3.   Verkorte opleiding
Je kunt ervoor kiezen om na je EVC-procedure je volledige MBO- of HBO-diploma te gaan behalen. Na afloop van de procedure ontvang je een vrijblijvend opleidingsplan van een van onze opleidingspartners, NCOI Opleidingsgroep of Scheidegger Opleidingen. Hierin staan de onderdelen vermeld die je nog moet volgen om het volledige diploma te behalen. De kans is groot dat je voor een deel van de opleiding wordt vrijgesteld, waardoor je uiteindelijk minder bijeenkomsten hoeft te volgen. De opleidingen van zowel NCOI als Scheidegger zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die naast hun drukke baan op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren.

4.   Diploma
Na het volgen en behalen van de onderdelen van de opleiding die je nog niet beheerst, ontvang je het officiële MBO- of HBO-diploma van NCOI of Scheidegger!

Meer informatie en inschrijven

Mocht je een EVC-procedure willen volgen, neem dan contact op met je leidinggevende. Heb je vragen, dan kun je je ook richten tot Fatiha Ifkiran, adviseur P&O. Zij is bereikbaar via fi@staedion.nl en via 7742.

Bekijk flyer