EVC-procedure & SKJ-registratie EVC-procedure & SKJ-registratie

EVC-procedure & SKJ-registratie

EVC-procedure & SKJ-registratie

Erkend vakkundig in de jeugdzorg met een ervaringscertificaat en registratie in het SKJ-register

Als jeugdzorg werker begeleid je kinderen die opgroeien in complexe situaties. Jij weet als geen ander hoe je deze kinderen het beste kunt helpen. Jij begeleidt ze in hun ontwikkeling, waarmee ze beter tot hun recht komen op school of in de maatschappij. Daarnaast maak je zorgvuldige rapportages. Kortom: je beschikt over de vaardigheden van een jeugdzorg professional. Alleen een belangrijk aspect op je cv mist: een erkend certificaat of diploma. Herkenbaar? Volg de EVC-procedure Vakbekwame HBO Jeugd- en gezinsprofessional bij EVC Centrum Nederland en laat jouw kennis en kunde erkennen. 

Waarom kiezen voor een procedure bij EVC Centrum Nederland?

EVC Centrum Nederland helpt jou om erachter te komen waar je staat. Jaarlijks kiezen duizenden werknemers voor een EVC-procedure van EVC Centrum Nederland, waarin competenties worden beoordeeld en bezegeld met het waardevolle Ervaringscertificaat. Na het doorlopen van een van onze EVC-procedures beschik je dus aantoonbaar over de competenties van een jeugdzorg professional. In veel gevallen is het kunnen aantonen van een Ervaringscertificaat al voldoende op de arbeidsmarkt. 

Gemakkelijk doorstromen naar een aansluitende opleiding

Wil je het maximale uit jouw Ervaringscertificaat halen? Jouw certificaat vormt een mooi stapje naar een diploma. Vraag een opleidingsplan aan bij een van onze businesspartners, zoals NCOI Groep. Zo kun je makkelijk doorstromen naar een aansluitende opleiding om een diploma te halen. Doordat het Ervaringscertificaat zo goed aansluit bij het opleidingsaanbod van NCOI Opleidingen, is de kans groot dat vrijstellingen worden toegekend. Zo komen het diploma en de bijbehorende carrièremogelijkheden versneld binnen handbereik. 

Erkende kwaliteit

EVC Centrum Nederland is erkend voor EVC-procedures en staat bij het Nationaal Kenniscentrum EVC geregistreerd. Om de waarde van het Ervaringscertificaat en het Ervaringsprofiel te kunnen garanderen, moeten de EVC-procedures worden afgenomen door een erkend instituut. In 2021 is de Kwaliteitscode-EVC 3.0 opgesteld om ervoor te zorgen dat de EVC-beoordelingen van hoge kwaliteit zijn. EVC Centrum Nederland werkt geheel volgens deze Kwaliteitscode. Wij werken uitsluitend met vakkundige professionals die keer op keer tijdens evaluaties met hoge cijfers worden gewaardeerd.