EVC-procedure voor Politiemedewerkers EVC-procedure voor Politiemedewerkers

EVC-procedure voor Politiemedewerkers

EVC-procedure voor Politiemedewerkers

Welkom op de aanmeldingspagina voor het EVC-traject bij EVC Centrum Nederland, speciaal voor medewerkers die werkzaam zijn bij de Politie. Als je werkt, dan leer je. Je doet continu ervaringen op die je helpen groeien. Je hele loopbaan lang. Een diploma laat zien wat je kunt. Maar als je ergens geen diploma voor hebt, betekent het niet dat je dat niet kunt. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. In een EVC-procedure van EVC Centrum Nederland toon je je competenties, kennis en ervaring objectief aan.

Zo ziet een EVC-procedure eruit:

evc-procedure-politie

Aanmelding kandidaat

Graag vragen wij jou om onderstaand formulier geheel in te vullen met jouw gegevens. Jouw aanmelding wordt door onze backoffice binnen een werkdag verwerkt. Je wordt telefonisch benaderd om een intakegesprek in te plannen bij de projectmanager van de Politie en ontvangt na overeenstemming de bevestiging van de intake per e-mail.

Het intakegesprek

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en het zal ongeveer 30-45 minuten van je tijd in beslag nemen. Het intakegesprek vindt telefonisch, via Microsoft Teams of (indien er meerdere collega’s zijn) op jouw locatie plaats. Tijdens het intakegesprek bespreek jij jouw loopbaandoel met de adviseur. Samen kijken jullie naar de motivatie van je aanmelding, of de EVC-procedure zinvol is en welke EVC-procedure passend is bij jouw ervaring en jouw loopbaandoel. Bij positief advies van de adviseur en het akkoord van de medewerker word jij ingeschreven voor de EVC-procedure. Jij ontvangt inloggegevens en gaat van start met de opbouw van jouw portfolio in onze EVC tool.

Opbouw portfolio

In de EVC-tool beantwoord je gestructureerd vragen om je ervaring in beeld te brengen en verwerk je aanvullende gegevens die je ervaring onderbouwen. Veelal zal dit ‘bewijs’ bestaan uit een cv, het functieprofiel, beoordelingsverslagen, maar juist ook documenten die door jouzelf gemaakt/geschreven zijn. Denk hierbij aan projectplannen, presentaties, draaiboeken, financiële verslagen, overdrachten, etc. Documenten kunnen waar nodig geanonimiseerd worden. Zo bouw je een portfolio op. Gedurende dit traject word je begeleid door een vakinhoudelijk portfoliobegeleider. 
De opbouw van het portfolio, afhankelijk van het niveau van de te doorlopen EVC-procedure, neemt gemiddeld 60 tot 80 uur tijd in beslag.

Beoordeling door vakinhoudelijke assessoren

Zodra het portfolio is afgerond wordt deze eerst ingediend bij de portfoliobegeleider. De begeleider kan het portfolio goedkeuren of naar je terugzetten om aan te vullen. Indien het portfolio conform de eisen is opgebouwd en je al het mogelijke aan je portfolio hebt toegevoegd, wordt het overgedragen aan de assessoren. Zij bereiden het assessment voor door grondige bestudering en beoordeling van het portfolio. In de vorm van een interview en/of werkplekbezoek word jij in de gelegenheid gesteld competenties aan te tonen die onvoldoende bewezen zijn in het portfolio. Bij de procedures op mbo-niveau vindt er altijd een werkplekbezoek plaats, in combinatie met een Criterium Gericht Interview (CGI) en bij de procedures op hbo-niveau bestaat het assessment uit een CGI. Het assessment duurt in totaal 90 minuten.

Ervaringscertificaat

Het slotstuk van de EVC-procedure is het Ervaringscertificaat. Dit certificaat geeft het loopbaandoel weer en waar jij nu staat ten opzichte van dit doel. Het belangrijkste deel van het certificaat zijn de vergeven erkenningen en de motivatie daarvan. Kort en bondig beschrijven de assessoren op basis van welk bewijs jij aangetoond hebt een bepaalde competentie of werkproces te beheersen. Indien jij niet in staat bent geweest om één of meerdere onderdelen aan te tonen wordt dat onderdeel of worden die onderdelen niet vermeld op het Ervaringscertificaat. De eventueel niet erkende onderdelen kan je terugvinden in de EVC-tool. 

Aanvraag persoonlijk opleidingsplan (POP)

Indien gewenst vragen wij bij de opleider een persoonlijk opleidingsplan (POP) aan. Hierin staat precies welke onderdelen jij nog moet volgen om een diploma te behalen, hoe de planning er mogelijk uitziet en wat de kosten zijn. EVC Centrum Nederland heeft een goede samenwerking met partners als NCOI Opleidingen, LOI, Scheidegger, ROC Deltion, Curio en Technicom.

Met het verzenden van dit formulier schrijf je je in voor een EVC-procedure.

Persoonlijke gegevens

Indien gehuwd, vul uw meisjesnaam in

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Servicevoorwaarden zijn van toepassing

Met het verzenden van dit formulier schrijf je je in voor een EVC-procedure.