Snel APK-keurmeester worden

EVC is de kortste route naar het APK-Keurmeesterschap

Wil je als automonteur zelf APK-keuringen uitvoeren, maar ben je hier niet bevoegd voor? Een EVC-procedure helpt je verder. Hierin laat je zien wat je weet en kunt, zodat je sneller aan de slag kan als APK-keurmeester.

Waarom je APK-keurmeester wilt worden
Met het Branchecertificaat APK-Keurmeester kun je veel kanten op. Je verdient meer, je hebt binnen de autobranche meer aanzien en je kunt meer zelf doen. Ook is het goed voor je marktwaarde, want er is veel behoefte aan APK-Keurmeesters.

Veel garages hebben momenteel slechts één APK-keurmeester rondlopen. Ben jij een garagehouder en is dit bij jou ook het geval? Dan is het slim om meer medewerkers het branchecertificaat te laten behalen. Want met meer APK-keurmeesters in dienst ben je als bedrijf flexibeler. Je hoeft niet meer in de stress te schieten als je APK-keurmeester ziek is of op vakantie gaat, want er zijn dan anderen die dezelfde taken kunnen overnemen.

Voor wie is de EVC-procedure?
Weet je eigenlijk al precies hoe je een APK-keuring uit moet voeren, maar ben je niet bevoegd? En heb je geen tijd om terug de schoolbanken in te gaan om dat branchecertificaat te behalen? Dan helpt een EVC-procedure je verder.

In een EVC-procedure kijken we naar wat je wél al weet en kunt. Wij maken je kennis en ervaring als automonteur aantoonbaar. Als blijkt dat je al genoeg kennis en ervaring hebt om direct aan de slag te gaan als APK-keurmeester, dan meld je je aan bij het IBKI - het instituut voor examinering en certificering in de mobiliteitsbranche - om examen te doen en je APK-keurmeesterschap te behalen

Blijkt uit je EVC-procedure dat je nog niet alle onderdelen beheerst? Vul je kennis dan eerst aan met een brede opleiding en behaal je diploma MBO 3 Eerste Autotechnicus. Met het Ervaringscertificaat dat je na afloop van de EVC-procedure ontvangt, kun je vrijstellingen aanvragen. Je doet dan alleen nog maar de vakken die je niet volledig beheerst. Daarmee duurt die opleiding een stuk korter. Daarna kun je examen doen bij IKBI om je APK-keurmeesterschap te behalen.

Subsidie van OOMT
Als je garage bij OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf) aangesloten is, kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie op je EVC-procedure. Hiervoor is het belangrijk dat je al 5 jaar werkzaam bent in je functie én dat je werkgever voor jou in de afgelopen 5 jaar nog geen gebruik heeft gemaakt van deze stimuleringsmogelijkheid. Je kunt maximaal een bedrag van € 1.350,- exclusief btw krijgen van OOMT. Dat is bijna het hele traject! Voor meer informatie en voor het aanvragen van de subsidie ga je naar de website van OOMT.

EVC voor jou zinvol? Doe de Quickscan
Wil je weten of een EVC-traject voor jou zinvol is? Doorloop dan de Quickscan op onze website. Aan de hand van je antwoorden ontvang je van ons een persoonlijk advies. Vragen? Vul dan het contactformulier in. Dan bellen we je zo snel mogelijk terug.
 

Ben jij al een ervaren APK-keurmeester? Word assessor!

Bij EVC Centrum Nederland zijn we op zoek naar freelance assessoren. Weet jij alles af van APK-keuringen en automontage, en heb je ervaring met het begeleiden van studenten? Solliciteer dan naar de functie van assessor!

In deze functie beoordeel je het door de kandidaat opgestelde portfolio (zelfreflectie met bewijslast) en neem je assessments af. Belangrijk is onder andere dat je zelf een relevant diploma binnen de autotechniek hebt, ruime en actuele werkervaring binnen dit vakgebied hebt, een goed criteriumgericht interview (STARR-methodiek) kunt afnemen en goed kunt omgaan met mensen.
Geïnteresseerd in deze functie? Lees dan de uitgebreidere taak- en profielomschrijving en reageer op deze functie!

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht