Snel APK-keurmeester worden

EVC is de kortste route naar het APK-Keurmeesterschap

Ben je automonteur en wil je zelf APK-keuringen uitvoeren, maar ben je hier nog niet voor bevoegd? En heb je geen zin om een lange opleiding te volgen? Volg dan een EVC-procedure. Hierin laat je zien wat je weet en kunt, zodat je sneller aan de slag kan als APK-keurmeester.

Waarom het slim is om APK-keurmeester te worden

Het heeft veel voordelen om het Branchecertificaat APK-Keurmeester te hebben. Je verdient meer, je hebt binnen de autobranche meer aanzien en je kunt meer zelf doen. Bovendien vind je makkelijker (nieuw) werk, want er is veel behoefte aan APK-keurmeesters.

Veel garages hebben momenteel slechts één APK-keurmeester in huis. Ben jij een garagehouder en is dit bij jou ook het geval? Dan is het slim om meer medewerkers het branchecertificaat te laten behalen. Want met meer APK-keurmeesters in dienst is er altijd wel iemand die de APK-keuring kan doen. Je hoeft niet meer in de stress te schieten als je APK-keurmeester ziek is of op vakantie gaat, want er zijn dan anderen die de APK-keuringen kunnen doen.

Voor wie is deze EVC-procedure bedoeld?

Weet je eigenlijk al precies hoe je een APK-keuring uit moet voeren, maar ben je niet bevoegd? En heb je geen tijd om terug de schoolbanken in te gaan om dat branchecertificaat te behalen? Dan helpt een EVC-procedure je verder.

In een EVC-procedure kijken we naar wat je wél al weet en kunt. Wij maken je kennis en ervaring als automonteur aantoonbaar. Als blijkt dat je al genoeg kennis en ervaring hebt om direct aan de slag te gaan als APK-keurmeester, dan meld je je aan bij het IBKI – het instituut voor examinering en certificering in de mobiliteitsbranche – om examen te doen en je APK-keurmeesterschap te behalen.

Blijkt uit je EVC-procedure dat je nog niet alle onderdelen beheerst? Met het Ervaringscertificaat dat je na afloop van de EVC-procedure ontvangt, kun je vrijstellingen aanvragen voor een opleiding. Je doet dan alleen nog maar de vakken die je niet volledig beheerst. Daarmee duurt die opleiding een stuk korter. Vul je kennis aan met een opleiding en behaal je MBO-diploma niveau 3 Eerste Autotechnicus. Daarna kun je examen doen bij IBKI om je APK-keurmeesterschap te behalen

Wat anderen zeggen over de EVC-procedure

René Bouman is autotechnicus en APK-keurmeester. Hij volgde de procedure Eerste Autotechnicus (niveau 3). René:

"Ik wilde graag APK-keurmeester worden, maar daarvoor was een hogere klassering van mijn werkbevoegdheid nodig. Die hoopte ik te behalen met een EVC-procedure. Ik heb de gewenste hogere klassering behaald, waardoor ik nu een betere kans heb op een baan."

Subsidie van OOMT

Is je garage aangesloten bij OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf)? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie op je EVC-procedure. Hiervoor is het belangrijk dat je al 5 jaar werkzaam bent in je functie én dat je werkgever voor jou in de afgelopen 5 jaar nog geen gebruik heeft gemaakt van deze stimuleringsmogelijkheid. Je kunt maximaal een bedrag van € 1.350,- exclusief btw krijgen van OOMT. Dat is bijna het hele traject! Voor meer informatie en voor het aanvragen van de subsidie ga je naar de website van OOMT.

Nu inschrijven

Meer weten over deze EVC-procedure of je meteen inschrijven? Lees meer over het Branchecertificaat APK-Keurmeester en schrijf je in:

Meer weten

Contact

Heb je nog vragen? Of wil je persoonlijk advies? Bel ons dan op 035 – 7 506 195 of stel je vraag online. We vertellen je graag meer.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht