EVC in organisaties

EVC Centrum Nederland is uitstekend uitgerust om incompany- of maatwerkprojecten uit te voeren binnen verschillende branches. Of het nu gaat om een Assessment, een EVC-procedure, een Ervaringsprofiel of een Loopbaantraject. Wij hanteren onze aanpak ook bij het oplossen van de complexere, bedrijfsbrede vraagstukken. Voordat wij een incompanytraject starten, bepalen wij samen met u nauwkeurig de doelstellingen voor uw organisatie. Ook denken we graag met u mee of een groepsgewijze aanpak wenselijk is, of dat de individuele aanpak beter bij uw medewerkers past. Op die manier weet u zeker dat we het meest efficiĆ«nte en best passende traject starten. 

HR Workshop

EVC Centrum Nederland geeft regelmatig HR workshop. Hierin geven we een een impressie voor welke doelen EVC ingezet kan worden. Interesse? Lees er meer over of meld u aan!

HR Workshops

Maatwerk- en incompany

Door het grote aantal meet- en analysemethodieken en trajecten van EVC Centrum Nederland zijn er altijd mogelijkheden om inzicht te krijgen in de capaciteiten en het potentieel van uw medewerkers en organisatie. Voordeel van een maatwerktraject is dat we op de door u gewenste locatie en tijd aan het werk gaan, zowel met individuen als met een groep of een hele afdeling. Uw medewerkers gaan daardoor binnen de vertrouwde omgeving aan de slag en hebben geen extra reistijd. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om al hun EVC-procedures, Assessments, Loopbaantrajecten en Ervaringsprofielen door EVC Centrum Nederland te laten afnemen.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van incompanytrajecten die we binnen organisaties hebben uitgevoerd:

Philip Morris - ervaring certificeren voor nieuwe werkgevers 

De fabriek van Philip Morris in Nederland ging sluiten, waardoor een grote groep medewerkers zijn baan verloor. Velen van hen hadden relatief lange dienstverbanden en daardoor jarenlange werkervaring, maar helaas geen relevante diploma's. Philip Morris heeft EVC Centrum Nederland gevraagd om de ervaring van deze medewerkers te certificeren. Aan deze vraag hebben we voldaan. Door het verkrijgen van een Ervaringscertificaat konden medewerkers bij een sollicitatie naar een nieuwe baan perfect aantonen wat zij waard zijn.

ING - personeel kostenbesparend verder opleiden

Voordat medewerkers een kostbare opleiding op MBO- of HBO-niveau konden volgen, wilde ING graag hun ervaring en motivatie toetsen. Daarom schakelde ING EVC Centrum Nederland in. Dankzij de EVC-procedure werd duidelijk dat de opleidingsduur van sommige medewerkers op grond van hun ervaring kon worden verkort, waardoor ING aanzienlijke kosten kon besparen. Tegelijkertijd kreeg de organisatie inzicht in welke medewerkers daadwerkelijk gemotiveerd waren zich te committeren aan het volgen van een kostbare opleiding.

Rabobank/ABN AMRO - financieel adviseurs Wft-proof maken

Via een EVC-procedure speciaal gericht op de nieuwe Wft-eisen, heeft EVC Centrum Nederland financieel adviseurs van de Rabobank en ABN AMRO Wft-proof gemaakt. Het betrof vakbekwame adviseurs die enkel in het bezit waren van een Wft-bedrijfsvoering of die PE-punten hadden gemist. Na het volgen van de Wft EVC-procedure kregen de adviseurs (bij voldoende aantoonbare ervaring) een Wft-diploma.

GGZ-instellingen - met vrijstellingen een HBO GGZ Agoog diploma halen

EVC Centrum Nederland verzorgt veel EVC-procedures voor medewerkers die werkzaam zijn binnen de GGZ. Daarbij richten wij ons op uiteenlopende thema's, zoals mobiliteit en het vergroten van de inzetbaarheid. In samenwerking met NCOI Opleidingen, Scheidegger Opleidingen of NTI kunnen ervaren medewerkers zonder diploma op een efficiƫnte manier een volledig erkend MBO- of HBO-diploma behalen. Doordat de verworven competenties in een Ervaringscertificaat worden erkend, kunnen deze medewerkers vrijgesteld worden van de modules die ze al beheersen en hierdoor versneld een diploma behalen.

Wilt u weten wat EVC Centrum Nederland voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op of praat met een van onze adviseurs tijdens een HR Workshop.

HR Workshops

Brochure

Nu aanvragen

Persoonlijk contact

035 - 7 506 195

Persoonlijk contact