EVC biedt de snelste route naar een erkend diploma

EVC biedt de snelste route naar een erkend diploma

Laat uw kennis, ervaring en competenties vastleggen in een erkend Ervaringscertificaat

Werkt u al jaren in de installatiebranche, maar heeft geen erkend diploma? Uw werkervaring en vakkennis zijn goud waard. EVC Centrum Nederland biedt u de mogelijkheid om deze officieel te laten erkennen. Daarmee toont u aan op welk niveau u functioneert en over welke competenties u beschikt. Ook worden hiermee eventuele hiaten zichtbaar. Zo kunt u gericht een opleiding volgen om uw kennis aan te vullen of actueel te houden. Na het doorlopen van een EVC-procedure kunt u versneld een erkend MBO- of HBO-diploma behalen. Dat is aan te raden als u inmiddels op een hoger niveau werkzaam bent, dan het niveau van uw laatste diploma. Of als u moet voldoen aan verscherpte kwaliteitseisen.

EVC: Erkenning van Verworven Competenties

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Een EVC-procedure is bedoeld om uw kennis en kunde ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard objectief aan te tonen. EVC Centrum Nederland helpt u om gestructureerd alle relevante informatie te verzamelen. Het resultaat leggen we vast in een officieel Ervaringscertificaat. Dit certificaat komt van pas als u zich verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding; u profiteert dan mogelijk van vrijstellingen en volgt alleen de vakken die nog nodig zijn. Of zet het certificaat in bij een sollicitatie. Daarmee toont u aan waar u staat en wat u kunt.

De voordelen van een EVC-procedure op een rij

EVC biedt voor u én voor uw organisatie voordelen.

Voor u:

 • Formele erkenning van ervaring
 • Kortste route naar een MBO- of HBO-diploma
 • Meer kans op een nieuwe baan of promotie
 • Niets (hoeven) leren wat u al weet
 • Lagere opleidingskosten

Voor uw organisatie:

 • Goed werkgeverschap
 • Flexibelere inzet van medewerkers
 • Gerichte ontwikkeling van medewerkers
 • Sneller gekwalificeerde medewerkers
 • Gemotiveerde en zelfverzekerde medewerkers
 • Lagere opleidingskosten
 • Lagere outplacementkosten

Vul de Quickscan in en u weet of een EVC-procedure voor u zinvol is

U kunt er heel snel en gemakkelijk achter komen of een EVC-procedure voor u zinvol is. Vul kosteloos en geheel vrijblijvend de Quickscan in. Vervolgens neemt een van onze EVC-adviseurs contact met u op voor een adviesgesprek over de best passende opleidingsstandaard voor een EVC-procedure. EVC-procedures bieden wij in diverse vakgebieden. Denk daarbij aan infratechniek, operator & procestechniek, serviceapparatuur & installaties en mechatronica.

Top 5 EVC-procedures

Vanuit de installatiebranche is er veel vraag naar onze EVC-procedures. Onderstaand onze top 5 in de productietechniek:

EVC-procedure in stappen

Wilt u uw verworven competenties laten erkennen? Bij ons doorloopt u binnen 6 tot 12 weken een EVC-procedure. Na de intake begint u met het inventariseren van uw kennis en kunde en het opbouwen van uw portfolio. Daarna volgt een persoonlijk assessment met een assessor, waarna u een officieel erkend Ervaringscertificaat ontvangt. U krijgt dan ook een vervolgadvies.

Profiteer van belasting- en subsidievoordeel

Particulieren kunnen de kosten van een EVC-procedure aftrekken van de inkomstenbelasting. Maar ook uw organisatie kan in aanmerking komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit ontwikkel- of opleidingsfondsen en brancheverenigingen. Daarnaast bestaat bij uitstroom de mogelijkheid dat UWV geheel of gedeeltelijk de kosten vergoedt voor een EVC-traject voor medewerkers van wie afscheid moet worden genomen. Bekijk de subsidiemogelijkheden voor de installatiebranche.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via info@evc-centrum-nederland.nl of telefoon 035 - 7 506 195.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht