Ervaringsprofiel (EVP) Ervaringsprofiel (EVP)

Ervaringsprofiel (EVP)

Ervaringsprofiel (EVP)

Ervaringsprofiel (EVP) - je kernkwaliteiten in kaart

Je wilt een nieuwe stap in je loopbaan zetten, maar weet niet in welke richting. Herken je dat? Laat je dan eens informeren over het opstellen van een Ervaringsprofiel (EVP). Het is een van de methoden die wij bieden en je bent daarmee enorm geholpen. Soms is het immers lastig te overzien wat de optimale volgende carrièrestap is. Misschien denk je aan een (vervolg)opleiding. Of je hebt je zinnen gezet op een nieuwe functie. Maar dan is het wel belangrijk om te weten waar je talenten liggen, in welke functie je optimaal tot je recht komt. Dat wordt helder tijdens een EVP-procedure. In het Ervaringsprofiel worden je (werk)ervaring en je kernkwaliteiten beschreven. Daardoor krijg je meer zelfinzicht. En weet je welke kant je op moet. Dat kan overigens ook het volgen van een EVC-procedure zijn.  

Wat is een Ervaringsprofiel

Een Ervaringsprofiel (EVP) is een verslag waarin je kennis, ervaring en vaardigheden staan beschreven. Het Ervaringsprofiel ontvang je nadat je een traject hebt doorlopen, waarin je de nodige inzichten opdoet.  Zo weet je waar je staat. En heb je een duidelijk vertrekpunt voor de volgende stap in je loopbaan. Of voor de opleiding die je het best kunt volgen. Maar vooral sta je sterker op de arbeidsmarkt. Immers, in het eindverslag staat zwart-op-wit dat je geschikt bent voor een bepaalde functie of opleiding. En tijdens een sollicitatiegesprek leg je het als bewijsstuk op tafel.

De kwaliteit van de EVP-procedure en het eindverslag wordt gewaarborgd door ons HKK-keurmerk (Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit). 

Wat staat er precies in dit eindverslag?

 • Je relevante werkervaring
 • Je kernkwaliteiten op basis van je (werk)ervaring en gemaakte Assessment(s)
 • Je Assessmentuitslag(en)
 • Een vernieuwd cv (in geval van loopbaanadvies)
 • Een persoonlijk loopbaan- of opleidingsadvies

Hoe werk je naar het eindresultaat toe?

Zo zet je je stappen in een EVP-procedure:

EVC-schema-EVP_900x160

 

 

 

 

 

Stappenplan met Ervaringscoach

 1. Je vult een intakeformulier in.
 2. Je voert het eerste gesprek met je Ervaringscoach en kiest je Assessment.
 3. Je maakt het digitale Assessment.
 4. Je bouwt een portfolio op van alle belangrijke documenten.
 5. Je ontvangt het eindverslag: het Ervaringsprofiel.
 6. Je krijgt een vervolgadvies.

Duur en kosten van een EVP-traject

Voor het doorlopen van een EVP-traject betaal je € 1.450,- (exclusief 21% btw). De procedure duurt maximaal 3 maanden, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je zelf investeert. De Quickscan en het vrijblijvende adviesgesprek voorafgaand aan het EVP-traject zijn gratis.

 

EVP Ervaringsprofiel Inschrijven