Edin MBO Academy en EVC Centrum Nederland werken samen aan kwaliteit voor tandartsassistenten

Edin MBO Academy en EVC Centrum Nederland werken samen aan kwaliteit voor tandartsassistenten

PERSBERICHT

 

Maarn en Hilversum, juni 2016

Edin MBO Academy (onderdeel van Edin Dental Academy) en EVC Centrum Nederland (ECN) zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Doel hier van is tandartsassistenten met veel werkervaring te certificeren, zodat zij daarna via een verkort traject bij Edin het MBO-4 tandartsassistent diploma kunnen behalen.

Door de recentelijke wettelijke erkenning van Edin MBO Academy voor de MBO-4 opleiding tandartsassistent is deze mogelijkheid ontstaan.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. Als dé navigator in de ontwikkeling van menselijk kapitaal, biedt EVC Centrum Nederland de mogelijkheid om al die kennis en kunde te verzilveren. EVC Centrum Nederland helpt elke deelnemer alle relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit certificaat toont iemand op een objectieve manier zijn kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit is bijvoorbeeld zinvol voor wie zich verder wil ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie wil aantonen waar hij staat en over welke competenties hij beschikt.

Efficiënte route naar een officieel erkend diploma

Voor assistenten met veel werkervaring en zonder wettelijke erkend MBO-diploma tandartsassistent, maar daar wel graag over willen beschikken is een EVC-procedure in combinatie met de nieuwe MBO-opleiding van Edin een interessante en efficiënte route. Edin is kritisch in de toelating van studenten, aangezien de opleiding op een kwalitatief hoog niveau is opgezet. Toelating vindt uiteraard plaats binnen de normen van het wettelijke kwaliteitsdossier, maar is door Edin ook in hoge mate afgestemd met de hedendaagse mondzorgpraktijk. Juist in dit laatste aspect ligt de kerncompetentie van Edin. ECN heeft hierop ingespeeld door haar procedure specifiek te ontwerpen voor kandidaten van Edin. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Edin en ECN, neemt u dan gerust contact op met:

Namens EVC Centrum Nederland: Cynthia Middelman, 035 - 7 506 195

Namens Edin MBO Academy: Ruth Lith-Markus, 0343-449970

 

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht