De SKJ-registratie De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

Bepaalde werkzaamheden op HBO-niveau of hoger in het jeugddomein mogen alleen worden gedaan door professionals die geregistreerd staan bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Wil jij je registreren in het SKJ-register, maar voldoe je niet aan de voorwaarden om je direct te registreren? Met de EVC-procedure Vakbekwame HBO Jeugd- en gezinsprofessional bewandel jij de kortste route naar jouw registratie in het SKJ-register!

Na afloop van de EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Als je over 80% van de competentie-indicatoren beschikt, dan kom je in aanmerking voor het vakbekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en gezinsprofessional. Zodra je jouw Ervaringscertificaat hebt verzilverd in een vakbekwaamheidsbewijs heb je recht op een (her)registratie als jeugd- en gezinsprofessional bij het SKJ.

Registreren met aanvullende voorwaarden

Is een van onderstaande situaties op jou van toepassing? Dan kun je je tot 31 december 2023 alsnog direct registreren. Je rondt dan in je eerste registratiejaar een praktijkprogramma af. 

Situatie 1

  • Je hebt niet langer dan vijf jaar geleden een HSAO-diploma zonder uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker of een diploma HSS Social Work profiel Zorg of Welzijn & Samenleving behaald en
  • Je hebt een baan of zicht op een baan waarvoor een geregistreerd professional moet worden ingezet.

Situatie 2

  • Je hebt langer dan vijf jaar geleden een HSAO-diploma met of zonder uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker behaald én
  • Je hebt in de afgelopen drie jaar, minimaal één jaar relevante werkervaring in het jeugddomein opgedaan én
  • Je hebt een baan of zicht op een baan waarvoor een geregistreerd professional moet worden ingezet.

Heb je een WO-Masterdiploma Psychologie of (ortho)Pedagogiek? Dan moet je vóór registratie een geaccrediteerd praktijkprogramma doorlopen.

Ben je klaar voor je EVC-procedure?

Schrijf je direct in!

Direct inschrijven

Wil je meer weten?

Voor vragen of een advies over jouw (her)registratie kun je bellen naar 030 – 3 036 477.