De SKJ-registratie De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

De SKJ-registratie

Bepaalde werkzaamheden op HBO-niveau of hoger in het jeugddomein mogen alleen worden gedaan door professionals die geregistreerd staan bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Wil jij je registreren in het SKJ-register, maar voldoe je niet aan de voorwaarden om je direct te registreren? Met de EVC-procedure Vakbekwame HBO Jeugd- en gezinsprofessional bewandel jij de kortste route naar jouw registratie in het SKJ-register!

Na afloop van de EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Als je over 80% van de competentie-indicatoren beschikt, dan kom je in aanmerking voor het vakbekwaamheidsbewijs Vakbekwame HBO Jeugd- en gezinsprofessional. Zodra je jouw Ervaringscertificaat hebt verzilverd in een vakbekwaamheidsbewijs heb je recht op een (her)registratie als jeugd- en gezinsprofessional bij het SKJ.

Voor wie is deze EVC-procedure ontwikkeld?

Deze EVC-procedure is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken in de jeugdhulp en jeugdbescherming (GGZ, Sociaal Werk, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg en Jeugdgezondheidszorg) die:

  • al minstens 1 jaar werken op een hbo-functie;
  • verantwoordelijk zijn voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd;
  • én die niet voldoen aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ. Bijvoorbeeld omdat zij een mbo-diploma hebben of hun hbo- of wo-opleiding niet afgerond hebben of omdat hun huidige hbo-diploma geen toegang geeft tot het SKJ register.

Wat is de EVC-standaard ‘vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional’?

De EVC-standaard 'vakbekwame hbo Jeugd- en gezinsprofessional' is een afgeleide van het competentieprofiel 'hbo Jeugd en gezinsprofessional'. De EVC-standaard bestaat uit zes deskundigheidsgebieden:

  • Ondersteunen bij regievoeren;
  • Samenwerken met de jeugdige en het gezin;
  • Versterken van het netwerk;
  • Interdisciplinair samenwerken met en rond de jeugdige en zijn systeem;
  • Regie (deels en tijdelijk) overnemen van de jeugdige en zijn gezin;
  • Ethisch en integer handelen.

Val je onder de overgangsfase conform Besluit Jeugdwet?

Deze procedure is belangrijk voor professionals die zich via de overgangsfase conform het Besluit Jeugdwet art. 5.1.3 (van 1 januari 2018 tot 1 april 2018) in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) hebben geregistreerd omdat zij een mbo-diploma of een niet afgeronde hbo- of wo-opleiding hebben of omdat hun huidige hbo-diploma geen toegang geeft tot het SKJ register, maar zij wel werkzaamheden doen die vallen onder de norm verantwoorde werktoedeling en op 31 december 2017 op hbo-niveau werkten in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

Bron: sociaalwerk-werkt.nl

 

Ben je klaar voor je EVC-procedure?

Schrijf je direct in!

Direct inschrijven

Wil je meer weten?

Voor vragen of een advies over jouw (her)registratie kun je bellen naar 035 - 7506 195