Behoud je bevoegdheden als verpleegkundige

Behoud je bevoegdheden als verpleegkundige

Ben jij verpleegkundige, of ben je manager of HR-manager in de zorg? Dan heb je ongetwijfeld gezien hoe de zorg de laatste jaren steeds complexer is geworden. En er gaat nog meer veranderen. Hoewel wet BIG II van de baan is, zijn veel ziekenhuizen alsnog van plan om onderscheid te maken tussen MBO- en HBO-verpleegkundigen. Zo zijn er veel ziekenhuizen die er toch voor kiezen om vacatures voor regieverpleegkundigen uit te zetten en/of onderscheid maken in de salarissen.

Maar wat nou als je een ervaren verpleegkundige bent die op HBO-niveau werkt, maar geen HBO-diploma hebt om dit aan te tonen? Dan is het zonde als je ineens bepaald werk niet meer mag doen dat je eerst wél deed. Is dit voor jou het geval? Of wil je om een andere reden je kennis en ervaring officieel vastleggen? Laat dan je kennis en ervaring bij EVC Centrum Nederland vastleggen. Wij helpen jou om te kunnen blijven doen waar je goed in bent.

Wat is een EVC-procedure en voor wie is het geschikt?

Je hebt in de loop van de jaren veel kennis en vaardigheden opgedaan die je helpen in je werk. Maar je hebt ook geleerd van bijvoorbeeld e-learning of CZO-erkende opleidingen. Al deze kennis en ervaring kun je officieel laten vastleggen in een EVC-procedure. Na afloop krijg je een Ervaringscertificaat waarin precies beschreven staat wat je kunt en weet. Hiermee toon je aan dat je over een bepaald werk- en denkniveau beschikt, en welke kennis en vaardigheden eventueel nog ontbreken.

Vrijstellingen in een opleiding

Met een Ervaringscertificaat kun je vrijstellingen aanvragen in een opleiding. Dankzij deze vrijstellingen kun je je opleiding verkort volgen en heb je een stuk sneller je diploma op zak. Op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening werkt EVC Centrum Nederland nauw samen met NCOI Opleidingen en Scheidegger Opleidingen. Bij deze opleiders kun je met een Ervaringscertificaat een opleidingsplan aanvragen. Zo zie je precies welke onderdelen je nog moet volgen en wat dit gaat kosten. Dat bespaart veel tijd en geld.

Voordelen van een Ervaringscertificaat door een EVC-procedure

  • Met het Ervaringscertificaat toon je objectief aan over welke kennis en vaardigheden je beschikt.
  • Als je vrijstellingen krijgt in een opleiding, hoef je de onderdelen die je al beheerst niet meer te volgen. Je hoeft niet meer te leren wat je al weet.
  • Je behaalt sneller je officieel erkende diploma.
  • Je bespaart in opleidingskosten en je kunt gebruikmaken van aantrekkelijke fiscale voordelen.
  • Je houdt meer tijd over voor je gezin, hobby's, mantelzorg en sociale contacten.

Voor welke opleidingen kun je een EVC-procedure volgen?

Persoonlijk advies

Wil je weten of een EVC-procedure voor jou zinvol is? Vul op onze website gratis en vrijblijvend de Quickscan in. Wij nemen vervolgens contact met je op voor een adviesgesprek. Of laat je uitgebreid voorlichten op een van onze gratis voorlichtingsbijeenkomsten.

Heb je overige vragen? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 506 195 of info@evc-centrum-nederland.nl

Ben jij verantwoordelijk voor het opleidingsbeleid binnen jouw organisatie?

Voor HR-professionals en verantwoordelijken voor opleidings- en loopbaanbeleid zijn onze EVC-procedures extra interessant. Op deze manier is je personeel namelijk veel sneller gekwalificeerd en zijn de opleidingskosten een stuk lager.

Wij organiseren een paar keer per jaar gratis workshops waarin je op een interactieve manier kennis kunt maken met onze EVC-procedures, assessments en andere analyse- en meetinstrumenten. Wil jij weten wat EVC Centrum Nederland voor jou kan betekenen? Kom dan langs op een van de HR-workshops! Lees hier meer over en meld je aan.

Of neem direct contact op met onze accountmanager Susanne Baas via 06 46 211 616.

Nieuwsoverzicht

Terug naar overzicht