Adviseurs geven antwoord

Bij EVC Centrum Nederland staan we voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het kiezen van het product dat het beste past bij uw loopbaanontwikkeling. Een aantal veelvoorkomende vragen hebben we hieronder vast voor u op een rijtje gezet, uiteraard met het antwoord van onze adviseurs. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 035 - 7 506 195. We helpen u graag!

 1. Laura-Veltman2Ik heb al heel veel ervaring in mijn vakgebied. Moet ik dan toch een complete opleiding volgen? Laura Veltman vertelt:
  Nee, dat is niet nodig. Met een EVC-procedure kunt u uw werkervaring laten erkennen en laten vastleggen in een Ervaringscertificaat. Daarmee kunt u vrijstellingen aanvragen in een volledige HBO Bacheloropleiding of een MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4. De vakken die u vrijgesteld krijgt, hoeft u niet te volgen. Zo hoeft u niets te leren wat u al weet en kunt u versneld uw diploma behalen.
   
 2. Tanja-vd-MeerIk werk 3 jaar in de kinderopvang en moet nu mijn diploma behalen. Wat is de snelste manier? Daar weet Tanja van der Meer alles over:
  Voor medewerkers in de kinderopvang bieden wij 3 verschillende EVC-procedures aan: MBO 3 Pedagogisch Medewerker, MBO 4 Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker en HBO Bachelor Pedagogiek (eventueel met de specialisatie Manager in de Kinderopvang). Wilt u weten of een EVC-procedure voor u verschil kan maken? Doe dan onze gratis Quickscan of bel ons op 035 - 7 506 195 voor het inplannen van een vrijblijvende afspraak!
   
 3. Suzanne-BaasKandidaten hebben grotendeels zelf in de hand hoe lang een EVC-procedure duurt, vertelt Susanne Baas:
  U kunt uw EVC-procedure in een aantal weken of maanden doorlopen, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u beschikbaar heeft. Een EVC-procedure voor een MBO-opleiding kost u ongeveer 30-40 uur, voor een HBO Bacheloropleiding is dit 60-80 uur. De gemiddelde doorlooptijd is 3 maanden.
   
 4. Nicolette-Cleerdin Nicolette Cleerdin legt uit dat het inschrijven voor een EVC- of EVP-procedure heel eenvoudig is:
  Het aanmelden voor een van onze procedures is heel makkelijk. Op onze website kunt u zich namelijk rechtstreeks inschrijven voor een EVC-procedure of een EVP-procedure.
   
 5. Hoe snel krijg ik de uitslag van mijn traject? Dat is sneller dan u denkt:
  Na het afronden van uw EVC- of EVP-procedure ontvangt u binnen drie weken uw uitslag thuis. Doorloopt u een ontwikkel-, loopbaan- of selectieassessment, dan ontvangt u direct na het afronden van uw laatste tests de uitslag (digitaal).
   
 6. EVC-Bart-VreeswijkWat is eigenlijk het verschil tussen EVC en EVP? Bart Vreeswijk legt het u graag uit:
  Bij een EVC-procedure kiest u vooraf een opleiding, die aansluit bij uw kennis, ervaring en interesse, om te zien in hoeverre u aan de opleidingseisen voldoet. U krijgt op basis van uw werkervaring mogelijk een of meerdere opleidingsonderdelen erkend. Deze erkenning kunt u dan gebruiken om vrijstelling aan te vragen binnen de gekozen opleiding.
  Een EVP-procedure is niet gekoppeld aan een opleiding en geeft een algemener beeld van de capaciteiten en ervaring die u heeft opgedaan in uw werkpraktijk en waar uw kansen liggen.

   
 7. Hoe snel kan ik starten met een EVC-procedure?
  Wij snappen dat u graag aan de slag wilt en zorgen daarom dat u snel kunt starten. We nodigen u eerst uit voor een telefonisch intakegesprek, waarin u persoonlijk advies en toelichting krijgt. Besluit u daarna om de procedure te gaan doen, dan kunt u direct starten!
   
 8. Op welke termijn kan ik een adviesgesprek krijgen? Dát vragen we aan adviseur Laura Veltman:
  De snelste manier is om telefonisch een afspraak te maken. U kunt ons daarvoor bellen op 035 - 7 506 195. We plannen dan binnen 7-10 dagen een adviesgesprek in. U kunt ook het contactformulier invullen, dan bellen wij u terug.
   
 9. Ik heb op dit moment geen werk. Kan ik toch van jullie diensten gebruikmaken? Ja! Benieuwd hoe dat werkt?
  Jazeker! Wij kunnen u dan verder helpen via ons EVP-traject. Hiermee krijgt u inzicht in uw sterke en zwakke punten. U doorloopt daarnaast een loopbaankeuzeonderzoek en ontvangt een persoonlijk loopbaanadvies. Waardevolle inzichten voor uzelf én potentiële werkgevers!
   
 10. Jacquetta-AlbertHoe kan ik het snelst SKJ-geregistreerd worden als ik al werk in de jeugdzorg? Jacquetta Albert weet het antwoord:
  Met een EVC-procedure kunt u in kaart laten brengen welke onderdelen u al beheerst van de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), specialisatie Jeugdzorgwerker. Voor deze onderdelen ontvangt u een officiële erkenning, waarmee u vrijstellingen kunt aanvragen bij onze opleidingspartner. U volgt alleen de onderdelen die u niet krijgt vrijgesteld, zodat u snel uw HBO Bachelordiploma behaalt en zich kunt registreren.
   
 11. Het is niet verplicht dat een leidinggevende of werkgever input levert voor de EVC-procedure, maar Suzanne Baas legt uit waarom het wel handig is:
  Het is zeker niet verplicht, maar het kan wel een goed idee zijn om een leidinggevende of senior collega die goed inzicht heeft in uw functioneren een actieve rol te laten spelen in uw EVC-procedure. Deze persoon kan dan de antwoorden die u tijdens uw EVC-procedure invult in uw portfolio bevestigen of aanvullen.
   
 12. Moet ik mijn portfolio verplicht op mijn eigen computer invullen? Dat kan Bart Vreeswijk u vertellen:
  Nee hoor, onze EVC-tool is heel flexibel. U kunt vanaf iedere computer met internetaansluiting inloggen. U kunt dus aan uw portfolio werken waar en wanneer u wilt.